DomovArhivObvestilo o zamenjavi vzdrževalca javne razsvetljave

Obvestilo o zamenjavi vzdrževalca javne razsvetljave

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

K temu se je zavezala s koncesijsko pogodbo za prenovo in urejanje javne razsvetljave, ki ji jo je koprska občina podelila prek javnega razpisa v letu 2012.

Novi koncesionar je tako v minulem letu, v okviru celovite prenove javne razsvetljave, zamenjal 5030 svetilk, ki ustrezajo Uredbi o mejnih vrednostih svetlobnega onesnaževanja, tako v mestnem jedru kot tudi vseh naseljih v Mestni občini Koper, hkrati je obnovil tudi 248 prižigališč, vzpostavil avtomatski prenos podatkov o rabi električne energije in uvedel energetsko knjigovodstvo. Vzpostavljen je bil tudi  sistem upravljanja z javno razsvetljavo ter Center za prijavo napak obratovanja javne razsvetljave.

Projekt je bil ocenjen na približno 2.5 milijona evrov brez DDV, naložbo pa je v celoti kril koncesionar, ki si bo stroške povrnil v času trajanja koncesije, in sicer iz naslova prihranjene električne energije, na račun vgrajenih energijsko učinkovitih novih svetil in manjših stroškov vzdrževanja. Prihranek na letni ravni porabe energije in vzdrževanja javne razsvetljave bo občuten tudi za občino, ta bo namreč vsaj 5 odstotkov sedanje vrednosti stroškov električne energije in vzdrževanja. Koncesionar bo poleg prenove Mestni občini Koper plačeval tudi letno koncesijsko dajatev v višini 10 tisoč evrov.

V kolikor opazite težavo oz. napako pri obratovanju javne razsvetljave, Vas naprošamo, da  le-to sporočite v Center za prijavo napak, ki je na voljo 24 ur na dan vse dni v letu:

Center za prijavo napak na javni razsvetljavi

e-pošta:  napake@jr-lj.si
WEB:  www.jr-lj.si

Telefon : 01/58-63-600
Fax: 01/54-29-400