DomovArhivOd čajanke do Helverjeve noči

Od čajanke do Helverjeve noči

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Že v soboto, 7. februarja, ob 19. uri, bo TŠKD Sv. Miklavž Gračišče v tamkajšnji dvorani praznik počastilo z Večerom smeha in komičarko Natašo Živković s prijatelji.
V nedeljo, ob 16. uri, bodo praznik proslavili v kulturnem domu v Pučah, kjer bodo nastopili recitatorji kulturnega društva in MePZ A. Kocjančič. Ob 17. uri bo vrata odprla tudi Hiša od Bardinca v Loparju. Ob tej priložnosti bodo delili pesmi Franceta Prešerna, zbirali pa bodo tudi knjige za otroke iz socialno šibkejših družin. Vaški otroci bodo lahko risali po škrlah in uživali v čajanki.

Na dan praznika bo pestro tudi v mestu. Ob 12. uri bodo na Prešernovem trgu brali Prešernovo poezijo, zapeli pa bodo tudi pevci Lovskega zbora Dekani pod vodstvom Antona Baloha. Ob 16. uri bodo poezijo priznanih slovenskih pesnikov brali v Muzejski galeriji, na svoj račun pa bodo prišli tudi vsi ljubiteljski ustvarjalci poezije.

V nedeljo pa se vrhunski dogodek obeta v koprskem gledališču. Ob 20. uri bo predstava Helverjeva noč. Besedilo v režiji Dina Mustafića Kamerni teatar uprizarja že enajsto sezono, avtor pa v njem tematizira porajajočo grožnjo nacizma sredi 30-tih let prejšnjega stoletja. Ob tem iskreno, intimno in pretresljivo spregovori o vseh eksistencialnih in esencialnih tesnobah sodobnega človeka. Besedilo je prevedel Farah Tahirbegović, v predstavi pa bosta nastopila Mirjana Karanović in Ermin Bravo.