DomovArhivOdlični mladi nogometaši Dekanov

Odlični mladi nogometaši Dekanov

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Mladi nogometaši Dekanov so v letošnjem prvenstvu z 20 zmagami, enim neodločenim rezultatom in enim samim porazom suvereno osvojili prvo mesto v ligi MNZ Koper. Na račun odličnih rezultatov so dobili povabilo za udeležbo na mednarodnem turnirju LAZIO CUP 2016 v italijanskem Frosinoneju, kjer so prav tako pustili odličen vtis. Pravzaprav so jih označili za »pozitivno presenečenje« turnirja, o njih pa so poročali tudi tamkajšnji lokalni časopisi, kot sta Ciociaria in Corriere dello sport.

02062016 tor di quinto 175

Za uvrstitev v finale jim je sicer zmanjkalo malo sreče, saj so v zadnji minuti srečanja prejeli gol, ki jim je onemogočil nastop proti slovitemu Napoliju, sicer kasnejšemu zmagovalcu turnirja. Kljub temu so  po besedah dekanskega trenerja Alena Ščulca zelo zadovoljni.

 »Na turnirju smo dosegli  tri zmage , en neodločen izid in en minimalen poraz z 2:1«,

ponosno pove in doda, da je bil turnir zanje pomembna preizkušnja in zanimiva izkušnja, saj je na turnirju nastopilo kar 24 ekip, med njimi Napoli, Lazio, Frosinone, Roma in številne druge ekipe, Dekančani pa so na koncu osvojili odlično deveto mesto. Poleg številčnega občinstva si je turnir ogledal tudi športni direktor Lazia Igli Tare.

Ščulac se ob tej priložnosti  zahvaljuje staršem mladih nogometašev, klubu, pokroviteljem in  Mestni občini Koper, ki so jim omogočili, da preživijo pet fantastičnih dni, ki bodo fantom zagotovo za vedno ostali v lepem spominu.

DSC_0163

Sicer pa se je dekanskim nogometašem dobro delo že obrestovalo, kar devet članov ekipe (Turk, Vasič, Bembič, Pavlič, Rudonja, Novak, Klinec, Perič in Kavrečič) so namreč dobili povabilo v reprezentanco MNZ Koper.