DomovArhivKolesarka dirka in zapore prometa ter obvozi avtobusnih linij

Kolesarka dirka in zapore prometa ter obvozi avtobusnih linij

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

S kolesarji v Koper prihajajo tudi zapore prometa, ki bodo v četrtek, 16. junija, nekolike spremenile prometno logistiko v koprski občini. Najdlje bo zaprta obalna cesta med Koprom in Izolo, in sicer med krožiščem s Piransko cesto (pred Semedelskim nadvozom) in križiščem s Krožno cesto. Tam bo popolna zapora prometa med 8. in 10. uro ter 16. in 19. uro, medtem ko bo med 10. in 16. uro zgolj delna zapora prometa. Promet bo v tem času tekel zgolj v smeri od Kopra proti Izoli.

Za promet bo povsem zaprto tudi parkirišče pri stadionu Bonifika, in sicer med 6. in 16. uro, kar pomeni, da tam ves dan ne bo mogoče parkirati.

Obetajo pa se tudi krajše premične popolne zapore prometa (približno 15-20 minut) na nekaterih drugih občinskih in državnih cestah, po katerih teče trasa, med 15.30 in 19. uro.

In sicer, kolesarji bodo v koprsko občino prikolesarili po lokalni cesti od Kozine proti Črnemu Kalu, nadaljevali pa proti Mostičju in dalje proti Kubedu in Gračišču. V Gračišču bodo pri bencinskem servisu zavili v smeri Gradin, na naslednjem križišču pa proti Dvorom in Sv. Antonu. Pred cerkvijo v Sv. Antonu bodo zavili proti Marezigam (mimo Bužarjev) in se zapeljali skozi naselje, naprej skozi Babiče v Vanganel proti Šalari. Na krožišču v Šalari (pri hipermarketu Mercator) bodo zavili na državno cesto proti Šmarjam in takoj nato desno na staro Šmarsko cesto vse do centra vasi Gažon. Pot bodo nadaljevali mimo nogometnega igrišča na Gažonu in naprej proti Baredom v Izolo. V Koper se bodo vrnili po obalni cesti Izola-Koper, pri križišču s Krožno cesto pa bodo zavili proti Markovcu. Vozili se bodo po celotni Krožni cesti do krožišča s Vena Pilona po kateri se bodo mimo šole OŠ Antona Ukmarja peljali vse do krožišča pri nadvozu Semedela (križišče s Tomšičevo ulico), zapeljali čezenj in nato na krožišču s Piransko cesto zavili ponovno na obalno cesto proti Žusterni. Nadaljevali bodo do Krožne ceste in krog čez Markovec in Semedelo ponovili. Cilj prve etape 23. dirke Po Sloveniji se bo sklenil v Žusterni, v bližini plaže.

Zaradi dirke bodo v četrtek tudi spremembe voznega reda in linij javnega potniškega prometa

1. V času popolne zapore ceste (med 8.00 in 10.00 ter 16.00 in 19.00 uro)
– linija mestnega prometa štev. 5 Brolo – Žusterna – Markovec – Brolo
avtobusi vozijo po voznem redu do postajališča Tržnica in po ulici Vena Pilona do postajališča Markovec za Gradom-Beblerjeva-Kvedrova-Markovec za gradom. V povratku iz Markovca vozijo po cesti Vena Pilona do postajališča Zeleni Park in po voznem redu naprej.
– linija mestnega prometa štev.: 6 Potniški terminal – Žusterna – Markovec – Potniški terminal
avtobusi vozijo po voznem redu do postajališča Tržnica in po ulici Vena Pilona do postajališča Markovec za Gradom-Beblerjeva-Kvedrova-Markovec za gradom. V povratku iz Markovca vozijo po cesti Vena Pilona do postajališča Zeleni Park-Potniški terminal.
– Primestna linija Koper-Piran-Koper
avtobusi vozijo preko Markovca

V tem času so izven uporabe naslednja avtobusna postajališča v obeh smereh: Semedela tunel, Žusterna, Molet (Pristan) in Krožna K.

2. V času delne zapore ceste (med 10.00 in 16.00 uro)
– linija mestnega prometa štev. 5 Brolo – Žusterna – Markovec – Brolo
avtobusi v odhodu iz Brola vozijo po voznem redu. V povratku iz Markovca vozijo po cesti Vena Pilona do postajališča Zeleni Park in po voznem redu naprej.
– linija mestnega prometa štev.: 6 Potniški terminal – Žusterna – Markovec – Potniški terminal
avtobusi v odhodu iz Potniškega terminala vozijo po voznem redu. V povratku iz Markovca vozijo po cesti Vena Pilona do postajališča Zeleni Park-Potniški terminal.
– Primestna linija Koper-Piran-Koper
Avtobusi v odhodu iz Kopra vozijo po voznem redu, v prihodu iz smeri Piran-Izola vozijo preko Markovca

V tem času so izven uporabe naslednja avtobusna postajališča (v smeri Izola-Koper):, Krožna K, Molet (Pristan), Žusterna in Semedela tunel