DomovArhiv»Rada igram nogomet, in ti?«

»Rada igram nogomet, in ti?«

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Da je nogomet na Obali vse bolj priljubljen tudi med dekleti, priča sobotna zaključna prireditev Športnega društva Otroška nogometna šola Obala »Rada igram nogomet, in ti?«, katere se je udeležilo približno 80 deklet iz koprskih osnovnih šol. Dekleta, ki so med šolskim letom obiskovale interesno dejavnost na kar 10 osnovnih šolah, so se na zaključni prireditvi s pridobljenim znanjem nogometnih veščin predstavila staršem in drugemu občinstvu, ki je bilo nad prikazanim več kot navdušeno.

Kot pravi idejni vodja projekta in trener Peter Kocjančič, so v minulem šolskem letu nogomet za dekleta kot interesno dejavnost izvajali na treh osnovnih šolah, v iztekajočem se šolskem letu 2015/2016 pa že kar na desetih, kar priča o tem, da je nogomet čedalje bolj priljubljen tudi med predstavnicami nežnejšega spola. Želja društva je, da bi s postopnim in načrtnim delom z najmlajšimi starostnimi kategorijami tudi na Obali vzpostavili klub, ki bi premogel zadostno število deklet za sodelovanje v tekmovanjih pod okriljem NZS, vključno s člansko selekcijo.

»Glavni cilj društva je otrokom omogočiti udejstvovanje s priljubljenim športom, na drugi strani pa jim tako omogočiti spoznavanje z novimi prijatelji z naše regije in ostalih slovenskih regij, zagotovo pa zadovoljstvo otrok in staršev, ki je razvidno tudi s priloženih fotografij, odtehta marsikatero uro odrekanja«,

pravi Peter Kocjančič, ki vsa dekleta, ki so zainteresirana za igranje nogometa, vabi, da se pridružijo Otroški nogometni šoli Obala.

Sicer pa se za do tega trenutka dosežene rezultate v razvoju dekliškega nogometa na Obali zahvaljuje predvsem ravnateljem Obalnih osnovnih šol, ki so društvu pred dvema letoma sploh omogočili udejstvovanje v okviru interesnih dejavnosti, prav tako pa gre zahvala tudi MNZ Koper in Nogometni zvezi Slovenije, ki projekt vseskozi podpira in društvu pomaga pri navduševanju deklet za najmnožičnejšo in najbolj popularno igro z žogo na svetu.