DomovArhivV petek nas čaka največji koncert na Obali

V petek nas čaka največji koncert na Obali

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Še dva dneva nas ločita od težko pričakovanega Caprisovega koncerta, ki se je lani po nekaj letnem premoru znova vrnil na koprski Titov trg in požel izjemen uspeh. Spomnimo, da so lani na razprodanem Titovem trgu prepevali številni lokalni glasbeniki in hrvaška legendarna skupina Parni Valjak. Letos pa bodo od 17. ure dalje na Titovem trgu poleg največjih slovenskih rock zasedb Siddharte in Big Foot Mame prepevali domačini Tulio Furlanič, Enzo Hrovatin, Iztok Novak Easy, Aleksander Novak in edine ženske predstavnice Šturle. Po dolgih letih se bodo samo za to priložnost ponovno zbrali Pudding Fieldsi – priljubljen obalni bend, ki bo na enem in edinem nastopu v popolni zasedbi odigral svoje največje hite. Ravno Caprisov koncert pa je za vrnitev na glasbeno sceno izbral še en legendarni primorski glasbenik, Slavko Ivančić, ki se na koncertne odre vrača po enoletnem premoru.

Slavko Ivančić na Caprisovem koncerto 2015

Radio Capris bo tudi letos izjemno priložnost, predstaviti se širšemu občinstvu in nastopiti ob boku velikanov slovenske glasbe, dal dvema še neuveljavljenima skupinama. Prijave so se že zaključile, imeni obetavnih zasedb, ki bosta odprli največji žur na Obali, pa bosta znani kmalu.

Vstopnice za Caprisov koncert so še v prodaji, kupite jih lahko na različnih Eventimovih prodajnih mestih in na njihovi spletni strani. Tudi letos bodo en evro od vsake kupljene vstopnice namenili v dobrodelni namen. Z zbranim izkupičkom bodo pri zdravljenju pomagali Tjaši Likar, ki se bori z zahrbtno boleznijo, mielodisplastičnim sindromom.

Organizatorji koncerta obiskovalcem svetujejo, da se zaradi predvidene velike gneče, na prizorišče odpravijo pravočasno. Dostop na Titov trg  bo možen s Čevljarske ulice ali Trga Brolo ter s Kidričeve ulice (pri lekarni).

Za invalide, ki imajo na koncert brezplačni vstop, bo rezervirano mesto pred odrom. Prav tako bo brezplačen vstop za otroke do 12. leta starosti.

Sicer pa bodo obiskovalcem v Kopru na voljo številna brezplačna parkirna mesta.

Tako bo v sodelovanju z Marjetico Koper od 17. ure mogoče brezplačno parkirati na vseh parkiriščih Park & Ride, na peščenem parkirišču za tržnico, na parkirišču ob stadionu in na železniški postaji. V noči iz petka na soboto bo mogoče parkirati tudi pred Supernovo Koper in v garaži Planeta Tuš. V Disco Planet Tuš bo namreč tudi uradni after party koncerta.

Nastop prve glasbene skupine se bo odvil malo po 17. uri, zaključek dogodka pa je predviden za 2. uro zjutraj.