DomovArhivOdprtje asfaltne baze Črnotiče

Odprtje asfaltne baze Črnotiče

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Novo pridobitev, ki je pomembna ne samo za samo podjetje Asfalti Ptuj, ampak tudi za samo lokalno skupnost, so s simboličnim prerezom traku obeležili direktor podjetja Asfalti Ptuj Boštjan Dokl Menih, predsednik uprave družbe Colas Hrvatska Siniša Košćak, veleposlanik Francije v Sloveniji Pierre Francois Mourier in župan Mestne občine Koper Boris Popovič, ki je zbrane goste tudi na kratko nagovoril.

Odprtje t.i. asfaltne baze je, kot je poudaril, pridobitev tudi za samo lokalno skupnost, ki se nenehno razvija in je iz tega naslova velik porabnik asfalta. Poleg tega je izrazil zadovoljstvo, da je po dolgih letih francosko podjetje investiralo v Mestno občino Koper in spomnil, da je koprska občina pred leti, v obdobju razcveta podjetja Citroen s Francijo že odlično sodelovala.

Da je sodelovanje podjetij Colas in Asfalti Ptuj zgodba o uspehu, ki odlikuje francosko – slovensko gospodarsko sodelovanje tudi na drugih področjih, je v nekaj besedah poudaril veleposlanik Francije v Sloveniji Pierre Francois Mourier in dodal, da bo nova etapa razvoja slovenskega podjetja obrodila sadove tudi za celotno slovensko gospodarstvo.

Uradnemu delu je sledil ogled novega obrata, kjer so zbranim gostom med drugim predstavili široko paleto asfaltov in možnosti njihove uporabe.

Afalti Ptuj del skupine Colas

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1999 z imenom Asfalti Ptuj, d.o.o., podjetje za nizke gradnje. Vseskozi se je prilagajalo tržnim razmeram, tako strukturno kot organizacijsko, pri tem pa vedno upoštevalo interese vseh deležnikov. Danes je podjetje del skupine COLAS Hrvatska, ki je v lasti skupine COLAS SA s sedežem v Franciji, ki posluje v 50 državah na 5 kontinentih.