DomovArhivPrimorski derbi dobile Koprčanke

Primorski derbi dobile Koprčanke

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Domače odbojkarice so tudi tokrat dokazale, da so za razred boljše od svojih tekmic, na igrišču so namreč s preudarno igro in odličnimi začetnimi udarci povsem nadigrale gostujočo ekipo Go Volley iz Nove Gorice.

Novogoričanke, ki so igrale brez obolele Madžarke Anite Petho, so sicer v prvem nizu držale stik z domačo ekipo, a le do prvega tehničnega odmora. Nato so popustile predvsem v napadu, s katerim so se mučile do konca tekme. Poleg tega so varovanke Marca Kalca postregle z nizom odličnih servisov Sare Valenčič, s katerimi so gostiteljice dosegle štiri točke zapored in nato povedle s 13:8, po asu Tine Kaker pa je bila razlika že 15:9. Servisi Nuše Ferlinc so bili po izidu 18:14 za Novogoričanke previsoka ovira, tako da do konca niza niso več osvojile niti točke.

Podobno je bilo tudi v drugem nizu, v katerem je as Valenčičeve pred prvim tehničnim odmorom domači ekipi zagotovil vodstvo 8:4, s servisi pa se je izkazala tudi Marina Barič. Kmalu je bilo jasno, da bo ekipa Luka Koper osvojila tudi drugi niz, ki se je končal z razliko 25:12.

Tudi tretjega so prepričljivo dobile Koprčanke, ki so ves čas tudi vodile, po točki Nuše Ferlinc pa povedle z 10:6. Odlično igro je pokazala tudi Dajana Lucas, ki je s servisi poskrbela, da je domača ekipa tudi v zadnjem nizu zmagala z odličnim rezultatom 25:15.

Že naslednjo soboto, 20. decembra, pa domače odbojkarice čaka tekma 14. kroga 1. DOL lige, na kateri se bodo pomerile s četrto uvrščeno ekipo UOK Vital Ljubljana. Tekma bo v ŠD Galjevica v Ljubljani, ob 19. uri.

Luka Koper: Barič 9, A. Lucas, Calcina, Kušar, Bible 3, Ferlinc 13, D. Lucas 8, Kocet, Vedlin, Valenčič 11, Kaker 10, Flego.
Go Volley: Jurić 5, Bavdaž 2, Simčič, P. Marušič 6, Grudina 7, Matajurc, Kolbl 7, Pahor, Komel, Vičič, Kerpan, Dvorščak 2.