DomovArhivOdslej tudi plačevanje položnic brez provizije

Odslej tudi plačevanje položnic brez provizije

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper je namreč danes tudi uradno odprla vrata t.i. mestne blagajne, ki občankam in občanom koprske občine omogoča gotovinsko plačevanje položnic koprskih javnih zavodov, torej vrtcev, šol, Inšpektorata in občine, Javnega stanovanjskega sklada, Rižanskega vodovoda in Komunale Koper, brez stroškov provizije. Ta je zaživela v samem centru mesta, na Gortanovem trgu, v prostorih Delavske hranilnice, kjer so današnje odprtje pospremili številni občani in gostje, med njimi tudi prvi mož koprske občine Boris Popovič, ki je vse prisotne ob priložnosti tudi nagovoril. Kot je dejal si je koprska občina že pred leti prizadevala za vzpostavitev mestne blagajne, ki bi skupaj z občinsko upravo in upravno enoto delovala v novih prostorih upravnega centra na Bonifiki, katerega gradnja pa se je žal, zaradi razmer v državi ustavila. Občina je kljub temu svojo obljubo izpolnila in mestno blagajno vzpostavila v samem mestnem jedru, kar je priročno, predvsem pa dostopno za vse občanke in občane. Kot je še povedal je sploh v današnjih časih vzpostavitev mestne blagajne zelo pomembna pridobitev, ki bo mnogim, še posebej starejšim prebivalcem z nizkimi prihodki, znižala stroške in omogočila nekoliko lažje življenje.

DSC_0484

In prav to je bil razlog, da se je Mestna občina Koper odločila za vzpostavitev projekta mestne blagajne, ki ga je zaupala zunanjemu izvajalcu, registriranemu za izvajanje plačilnega prometa. Na podlagi zbiranja ponudb je bila tako za obdobje enega leta kot najugodnejši ponudnik izbrana Delavska hranilnica Koper, s sedežem na Gortanovem trgu 1, ki je odprta vse delovne dni v tednu, neprekinjeno, med 8. in 17. uro.

DSC_0465

Sicer bo občina skušala v nadaljevanju projekt še nadgraditi ter tako storitve še bolj približati tistim, ki so jim namenjene. K sodelovanju bo tako povabila tudi druge dobavitelje storitev za prebivalce koprske občine, v prvem letu delovanja pa bo na podlagi opravljene analize proučila, na kakšen način bi lahko začeti projekt obogatila in mu dodelila dodatne vsebine, ki bodo občankam in občanom prijazne in dostopne.