DomovArhivREPORTAŽA: Orianini potniki preplavili Koper

REPORTAŽA: Orianini potniki preplavili Koper

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Že v dopoldanskih urah je bilo na koprskem potniškem terminalu živahno. Potniki, med katerimi je večina Angležev, so bili nad prihodom v majhno sredozemsko mestece, kjer so jih pričakale stojnice, glasba harmonikarja in kar je zanje najpomembneje – pričakalo jih je sonce -, zelo navdušeni. »Že po prvem vtisu lahko poveva, da nama je v Kopru lepo, navdušena sva, ker nas je tu pričakalo sonce, včeraj smo v Benetkah namreč imeli dež«, za naš portal povesta turista iz Velike Britanije, ki sta se odločila za sprehod po mestu. »Ogledala si bova mestne znamenitosti, pokukala po trgovinah in se sproščala«, dodata.

IMG_2626
Angleška turista je ob prihodu v Koper razveselilo sonce.

Tudi sicer so turisti pohvalili naše gostoljubje, pravi Miran Košpenda, ki v imenu Mestne občine Koper turistom na potniškem terminalu nudi informacije in daje napotke o našem mestu. »Večina današnjih potnikov se je odločila za izlete po slovenski Obali in obisk zaledja, veliko pa jih bo čez dan ostalo tudi v mestu«, pravi Janez Maček iz agencije Atlas Express in dodaja, da se je veliko gostov odločilo za »walk and taste«, kjer v sklopu ogleda mesta poskrbijo tudi za degustacijo ribjih specialitet, vina in čokoladnih dobrot.

IMG_2627
Janez Maček iz agencije Atlas Express pravi, da se je veliko gostov odločilo za ogled mesta z degustacijami oziroma takoimenovani “walk and taste”.

Tudi Ivan Tratnik iz turistične agencije Istranka pove, da so danes prodali največ izletov po slovenski Obali. »Večina je izbrala panoramski izlet od Kopra, Izole do Pirana in nazaj«, pravi.

IMG_2624
Ivan Tratnik iz agencije Istranka pravi, da se največ gostov odločilo za obisk po Obali.

Za daljše izlete danes namreč ni časa, saj bo ladja že v popoldanskih urah izplula proti Dubrovniku. Oriana je z današnjim postankom v Kopru približno na sredi potovanja, goste do domačega Southamptona pa čaka še dolga pot.

Do konca meseca bo v Koper priplulo še 5 potniških ladij, veliko jih bo tudi v septembru in oktobru, zadnja pa bo k nam prišla v začetku novembra. Kot je znano, bo Koper letos skupno obiskalo 50 potniških ladij s približno 60 tisoč potniki in pripadajočimi člani posadke.