DomovArhivOsnovno usposabljanje za mediatorje

Osnovno usposabljanje za mediatorje

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Mediacija se v sodobnem svetu vse močneje uveljavlja kot pomemben faktor učinkovitega reševanja konfliktov. Tega se dobro zavedajo tudi na Primorskem svetovalnem središču – PRIMSS, kjer med 21. marcem in 4. oktobrom organizirajo že peto osnovno usposabljanje za mediatorje.

Za program usposabljanja, ki je primeren za vse, ki želijo postati mediatorji ali pa pridobljeno znanje uporabljati v delovnem okolju in osebnem življenju, se odločajo ljudje različnih poklicnih profilov, kot so učitelji, socialni delavci, podjetniki, pravniki, sodelavci nevladnih organizacij idr. V dveh letih se je tako na PRIMSS-u usposobilo preko 40 mediatorjev.

»Mediacija ima veliko prednosti, kot so učinkovitost, hitrost rešitve, nizki stroški, prinaša pa tudi kulturo kvalitetnejših medosebnih odnosov, česar si želi veliko posameznikov in ustanov, vse bolj pa se prednosti in pozitivnih učinkov mediacije zavedajo tudi številna podjetja, ki danes iščejo konkurenčne prednosti na trgu dela. V zadnjem obdobju je na PRIMSS-u opazno tudi večje povpraševanje po mediaciji s strani posameznikov«, ugotavlja koordinatorka vsebin in družinska mediatorka na PRIMSS-u, Barbara Kramžar.

Več informacij in prijave na spletni strani www.primss.si, info@primss.si ali na telefonski številki 041 360 913.