DomovArhivOTROŠKI FESTIVAL 2015

OTROŠKI FESTIVAL 2015

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Podobno kot prejšnja leta, je glavna tema festivala aktivno preživljanje prostega časa naših otrok. Različne možnosti za prostočasne dejavnosti bodo predstavila številna društva in institucije, ki bodo sodelovali na prireditvi. Med drugim Teniški klub Koper, Gimnastično društvo Capris, Fitnes Manija, Pokrajinski muzej Koper, Kosovelov dom Sežana, obalna Kolesarska mreža, Inštitut CAR, Zavod Mediterranum, Zavod Dobra Pot in drugi. Sodelovali bodo tudi policisti in gasilci, ki bodo opozarjali na nevarnosti, ki prežijo na otroke v vsakdanjem življenju .

Na prireditvi bo v petek med 9. in 18. uro otroke animiral vsestranski Sten Vilar z Butalci in butalskim policajem. Med otroško zabavo na Prešernovem trgu bodo pripravili tudi otroške delavnice, kjer se bodo lahko otroci učili italijanščine, angleščine, spoznavali zgodovino mesta, ustvarjali, itd.

V prireditev so se vključili tudi mestni trgovci, ki so izdali skupni letak z bonom v vrednosti petih evrov, ki se ga lahko unovči ob nakupih v več kot 10 različnih trgovinah v mestnem jedru. Povezovanje trgovcev iz centra mesta se tako vsako leto bolj stopnjuje. Bon je dostopen v trgovinah, v TIC-u Koper ter tudi na spletu, na spletni strani www.koperotok.si ter na Facebook strani Koper center, kjer ga je možno tudi natisniti.

Program bo potekal ves dan, večina dogajanja pa bo dopoldan med 9. in 13. uro, ter popoldan med 16. in 18. uro.

Prireditev je finančno omogočila tudi Mestna občina Koper.
kot