DomovArhivNaj bo prvi šolski dan varen

Naj bo prvi šolski dan varen

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tako kot sleherno leto jih je na prvo pot v novo šolsko leto pospremila tudi vseslovenska akcija “Varna pot v šolo”, v okviru katere bodo občinski redarji, policija in številni prostovoljci še naslednjih nekaj dni skrbeli, da bo pot v in iz šole za naše osnovnošolce v prvi vrsti varna.
Tudi letos poostren nadzor izvajajo na ključnih prometnih točkah, neposredno ob osnovnih šolah, pa tudi na nekaterih drugih bolj izpostavljenih cestah, ki jih morajo nadobudneži vsakodnevno premagovati na svoji poti od doma v šolo, med drugim na prehodu za pešce pri osnovni šoli Koper, na Pristaniški cesti v Kopru, na krožišču OŠ Antona Ukmarja na Markovcu in v okolici šole Dušana Bordona. Za varnost bo ves čas poskrbljeno tudi v zaledju, kjer so se tudi letos projektu priključila številna društva upokojencev in prostovoljni gasilci, ki bodo skrbeli, da bodo prvi šolski dnevi za male nadobudneže in njihove starše varni ter da ne bi prihajalo do nevšečnosti.

Prve dni akcije so se prostovoljcem pridružili tudi člani nogometnega prvoligaša FC Luka Koper, ki so skupaj z redarji in policijo ozaveščali voznike, na kaj naj bodo še posebej previdni, učencem pa so delili nasvete o varnosti v prometu.