DomovArhiv31. mini plavalni maraton KOPER 2015

31. mini plavalni maraton KOPER 2015

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Plavalni klub Koper tudi letos organizira tradicionalni, 31. mini plavalni maraton, ki bo to soboto, 5. septembra. Maraton sodi okvir projekta Plavalne zveze Slovenije Slovenija plava, ki ga sofinancira Fundacija za šport.

Start plavalnega maratona bo ob 10. uri s kopališča v Kopru, cilj pa bo na kopališču v Žusterni. Proga je dolga 1.100 metrov, koridor pa bodo označila plovila, na katerih bodo plavalce spremljali reševalci iz vode in ljubitelji koprskega plavanja s svojimi plovili.
Rekord proge sta postavila leta 2006 Juš Veličkovič iz PD Zvezda Kranj (moški in absolutno) s časom 0:12,32 in Maja Cesar iz PK Žito Gorenjka Radovljica (ženske). Isto leto je organizator beležil tudi rekordno udeležbo 360 plavalcev.

Udeleženci se lahko prijavijo na dan tekmovanja od 8,30 ure dalje. Prvi trije tekmovalci v sedmih razpisanih kategorijah bodo prejeli medalje, absolutna zmagovalca v moški in ženski kategoriji pa še pokal in denarno nagrado. Organizator bo tudi letos pripravil posebne nagrade za najmlajšega in najstarejšega ter za udeleženca z najbolj izvirnim nastopom. Vsak udeleženec maratona bo prejel tudi bon za kosilo. Na cilju bo tekmovalce pričakal topel čaj.
Plavalni maraton, ki ga sofinancirajo Mestna občina Koper, Fundacija za šport in Hidria Koper, bo tudi v primeru dežja. V klubu se bojijo le burje ali juga, ki lahko edina odpihneta mini plavalni maraton. Večjim skupinam in klubom v Plavalnem klubu Koper priporočajo, da pridejo na vpis vsaj uro pred startom.

Vabljeni vsi sedanji in bivši člani kluba ter ljubitelji plavanja in rekreativci!

Podrobnejše informacije: www.plavalniklub-koper.si