DomovArhivOvire tudi na koprski strani

Ovire tudi na koprski strani

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Ovire na koprski strani, tik ob Hlavatyjevem parku, bodo nekoliko drugače postavljene kot tiste, na semedelski, in sicer tako, da bodo omogočale lažje in hitrejše prehajanje pešcev, mamic z otroki in oseb na invalidskih vozičkih, hkrati pa bodo preprečevale prehod kolesarjem in voznikom motornih koles, ki jim na mestnem sprehajališču ni mesto.

V okviru ureditve bo prišlo tudi do sprememb prometnega režima za kolesarje, ki jih bo postavljena prometna in talna signalizacija iz smeri Semedele preusmerjala naprej proti Pristaniški ulici, in ne več skozi parkirišče za tržnico, proti parku in semedelski promenadi.

Ovira nameščena, prijava podana

Včeraj smo poročali tudi o uničenju dveh ključavnic in odstranitvi ene od fizičnih ovir na semedelski promenadi, za kar je Občinski inšpektorat Mestne občine Koper danes podal tudi predlog za kazenski pregon zoper neznanega storilca. Sredinsko oviro je namreč neznana oseba v noči z nedelje na ponedeljek uspela sneti in odvreči na skale ob vstopu na sprehajališče, najverjetneje iz čiste objestnosti, Komunala Koper pa je že včeraj na tem mestu namestila nove.