DomovArhivParkiranje na gramozni površini med Bonifiko in hitro cesto ni več možno

Parkiranje na gramozni površini med Bonifiko in hitro cesto ni več možno

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Kot pojasnjujejo v Mestni občini Koper, tudi sicer to območje nikoli ni bilo namenjeno parkiranju, a so ljudje kljub temu to površino sami začeli uporabljati za celodnevno parkiranje. Dejstvo je, da so ljudje na tem območju parkirali kar vsepovprek, zaradi česar pa je vse pogosteje prihajalo tudi do raznih nevšečnosti in celo nezgod, kot so na primer zvini gležnjev, popraskana vozila in celo zdrsi v kanal.

Sicer pa je to območje določeno kot retenzijska površina, namenjena zbiranju meteornih voda in bo zato kot tako ostalo nepozidano, poleg tega na tem območju poteka tudi komunalno opremljanje  objekta Solis na Bonifiki, do katerega je dostop od danes dalje omogočen prek  zapornice.

V Mestni občini Koper opažajo, da ljudje parkirajo tudi na nekaterih drugih območjih, ki temu niso namenjena, kot na primer na bližnji lokaciji na drugi strani kanala Grande, ob bencinskem servisu, zato si bodo v občini tudi v prihodnje prizadevali, da do tega ne bi več prihajalo in da bi ljudje parkirali le na površinah, ki so za to dejansko namenjene.

V Mestni občini Koper so namreč prepričani,da je urejenih parkirišč tudi sicer dovolj. Le streljaj od mestnega središča je namreč mogoče parkirati na dveh na novo urejenih asfaltiranih parkiriščih, ki jih je občina letos  poleti uredila po t.i. sitemu »parkiraj in se pelji«. 186 urejenih parkirišč za ceno simboličnega enega evra za celodnevno parkiranje, v katerega je všteta tudi povratna avtobusna vozovnica mestnega avtobusnega prometa do središča mesta,  je na voljo v Semedeli, 193 parkirnih površin po enakem sistemu pa na Kolodvorski ob glavni avtobusni postaji.

10_pr1