DomovArhivKomunala Koper se pridružuje pobudi SKUPAJ ZA BOLJŠO DRUŽBO

Komunala Koper se pridružuje pobudi SKUPAJ ZA BOLJŠO DRUŽBO

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Oblikovala so pobudo Skupaj za boljšo družbo, s katero si prizadevajo, da bi Slovenci zmanjšali količine zavržene hrane, kritično razmišljali o načrtovanih nakupih, pili vodo iz pipe namesto iz plastenk, kupovali več stvari iz druge roke ali si jih izposojali.

S temi spremembami bi postali bolj odgovorni do sebe, do okolja in ne nazadnje tudi do svoje denarnice.

To so torej sporočila, ki jih komunalna podjetja na enoten način začenjamo prenašati svojim uporabnikom, saj jih želimo spodbujati k spremembi razmišljanja in vedenja.

V okviru pobude Skupaj za boljšo družbo Komunala Koper in druga komunalna podjetja začenjajo z dejavnostmi, ki opozarjajo na problematiko zavržene hrane.

To je tudi glavni poudarek letošnjega Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, ki poteka od 22. do 30. novembra 2014.

V Komunali Koper bomo v okviru Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov priredili še vrsto dogodkov in akcij, s katerimi želimo občanom približati področje odpadkov ter ustrezen odnos do njih v urejeni skupnosti.

Komunala Koper se bo v torek, 25. novembra, predstavila na dnevih odprtih vrat Srednje tehniške šole v Kopru, ki so letos posvečena okolju in ekologiji.

V sredo, 26. novembra, bo Komunala Koper, v sodelovanju z Mestno občino Koper, ob občinski stavbi na Verdijevi ulici v Kopru, postavila 82 kilogramov hrane in tako pokazala, koliko hrane vsako leto povprečno zavrže vsak občan.

V petek, 28. novembra, bo Komunala Koper v sodelovanju z Metko Šori in ekipo NOWAst3, v okviru prireditve Kidričeva Street Party začela z Zbiralno akcijo odsluženih kravat, iz katerih bodo nastali zanimivi modni dodatki.

V celotnem tednu, med 22. in 30. novembrom 2014, bomo občanom predstavljali številne podatke, ki so vezani na zavrženo hrano in napotke, kako naj to količino zmanjšajo že s preprostimi prijemi, ki jih lahko uvedejo v gospodinjstvih.
logo2smallSKUPNI_Logo30spletna