DomovArhivPestro in aktivno v novi teden

Pestro in aktivno v novi teden

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Pestro glasbeno dogajanje se tako začenja že danes, 11. maja, v dvorani sv. Frančiška Asiškega, kjer bodo ob 20. uri nastopili Vesna Zornik & Tango Apasionada. Gre za že drugi koncert v nizu štirih, pod skupnim imenom »Maja z biseri«, ki ga v maju organizira Agencija Easy. V sv. Frančišku pa bo pestro tudi jutri, 12. maja, ob 18.30, ko bo ta gostil zaključni koncert Glasbene šole Koper, na katerem bodo nastopili otroški ter Mladinski in dekliški pevski zbor koprske glasbene šole in otroški pevski zbor podružnice Izola. Glasbeno obarvana pa bo tudi koprska stolnica Marijinega vnebovzetja, ki bo jutri, ob 20. uri, prizorišče filipinske glasbene eksotike – nastopu zbora »Los cantantes de Manila«.

V sredo 13. maja, bo osrednji mestni trg v Kopru gostil tradicionalno prireditev ob občinskem prazniku, Koper praznuje z otroki na trgu, ki jo bodo letos popestrili Igor Leonardi in Ana Vipotnik s pesmimi mačka Murija ter seveda Tomaž Klepač s svojim humorjem in pestro animacijo. Zabavno pa bo tudi dan kasneje, 14. maja, v dvorani sv. Frančiška Asiškega, kjer bo nastopil Ansambel Linos. V okviru 5. Koncerta abonmaja Amabile bodo nastopili harfistka Anja Gaberc, flavtistka Irena Kavčič, violinistka Božena Angelova ter Nora Romanoff Schwarzberg na violi in Jaka Stadler na violončelu. Vstopnina je 10 evrov, za mlade do 18 let je vstop prost.

Vikend v znamenju POK in Praznika Refoška

Precej razgiban bo tudi konec tedna, in sicer že v petek, 15. maja, ko bo ob 19.30 na Titovem trgu letni koncert Pihalnega orkestra Koper, na katerem bodo nastopili tudi Mažorete Koper ter pevca Žiga Rustja in Tina Novak.

V petek svoja vrata odpira tudi 43. Praznik Refoška v Marezigah, ki bo vse do nedelje, 17. maja, postregel s kopico dogodkov, degustacij, delavnic in drugih aktivnosti.

Srečanju vinogradnikov bo sledilo uradno odprtje in pester kulturni program, ki ga bodo obeležili Pihalni orkester Marezige, OŠ Marezige in lovski pevski zbor Dekani, Big band Hrošči ter KUD Domovina Osp z gledališko komedijo »Ali ženske kdaj odnehajo?«, za večerno zabavo pa bo poskrbela skupina Roxie. Sobota bo precej aktivna, od tekmovanja v malem nogometu, do balinarskega turnirja, degustacije vin in pokušine kulinaričnih dobrot, obiskati pa bo mogoče tudi tržnico z domačimi pridelki in izdelki ter številne druge kulinarično obarvane dogodke, ki se bodo sklenili z večernim zabavnim programom v družbi Wernerja in Legend, Duška Lokina, Krunoslava Kića Slabinaca, Darka Domina, Siniše Žunića in spremljevalnimi bendi. Posebno vzdušje bo tudi v nedeljo, ki jo bodo zaznamovali odlična kulinarika in žlahtna kapljica, že tradicionalno pa bo letos organizirana tudi povorka z motivi iz kmečkega življenja z mažoretkami in pihalnim orkestrom.

V okviru občinskega praznika Mestne občine Koper bo v soboto, 16. maja, ob 20. uri v dvorani sv. Frančiška Asiškega tudi koncert Kulturnega društva Mešani pevski zbor Obala Koper, vstop je prost.

 Po zdravje in energijo v Koper

Se bodo pa 16. in 17. maja v Kopru zbrali tudi ljubitelji zdravja in pozitivne energije. Društvo Prvi Korak in koprska občina namreč prirejata Dan zdravja in Street Energy Week, ki bosta postregla tudi z uricami Salse, Kizombe, Bachate, skupinskih Fitnes vadb, Spinning Maratonom in energično Zumbo pod vodstvom strokovnih fitnes inštruktorjev. Oba dneva bo na sporedu Latino in Sensual Party, ne gre pa zamuditi niti plesnih delavnic Tanga in večer Milonge. V Taverni, na trgu pri Kapitaniji, Mandraču in Pristaniški ulici se bodo tako v soboto kot tudi v nedeljo predstavile tudi številne organizacije in društva, kot tudi ponudniki hotelskih, kozmetičnih in storitev dobrega počutja, organizirane bodo tudi številne strokovne delavnice, predavanja, svetovanja, predstavitve alternativnih oblik zdravljenja, posebna pozornost pa bo namenjena tudi tehnikam sprostitve.