DomovArhivPestro ob dnevu žena

Pestro ob dnevu žena

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Prireditveno protokolarna dvorana sv. Frančiška Asiškega bo jutri, 8. marca, ob 20. uri, gostila mladega primorskega glasbenika Žigo Rustjo, ki se bo predstavil s pesmimi z lani izdanega prvenca, pa tudi z nekaj povsem svežimi skladbami albuma v nastajanju. Na koncertu »Poklon ženskam«, s katerim se želi Rustja pokloniti vsem pripadnicam nežnejšega spola, ga bodo spremljali tudi člani njegovega benda, in sicer Luka Jeraša Kuljo (bobni), Teo Korenika (bas), Mitja Bobič (klaviature in spremljevalni vokali) in Luka Ivanovič (kitare). Na odru se jim bo pridružila tudi vokalistka Leja Romana Zupančič, posebna gostja večera, ki bo imel tudi dobrodelno noto – evro od vsake vstopnice bo namenjen Tjaši Likar za pomoč pri zdravljenju hude bolezni – pa bo kantavtorica Marina Mårtensson.

Na 8. marec se pripravljajo tudi mestni trgovci, ki povezani delujejo v Zavodu Koper Otok. Obiskovalkam mestnega jedra bodo tako jutri v okviru dogodka »Razvajaj se v mestu« delili vrtnice, prav tako pa bodo dame počastili z brezplačno kavo in koprskim piškotom. Seveda bodo ob tem nudili tudi številne ugodnosti v trgovinah v mestnem jedru. Mestni trgovci so namreč pripravili tudi posebni mestni darilni bon, ki je veljaven v več kot 25 trgovinah in lokalih v mestnem jedru ter ga je za zgolj 10 evrov mogoče kupiti v Butiku tiskovin na Čevljarski ulici.

Ob dnevu žena proslavo pripravljajo tudi v Centru dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper. Pričela se bo ob 17. uri, dogodek pa bodo popestrili tudi z odprtjem fotografske razstave Od kamna do bilke. Večerno dogajanje, posvečeno nežnejšemu spolu, pa pripravljajo tudi na Škofijah. V dvorani zadružnega doma bo ob 19.30 koncert Pihalnega orkestra Koper, ki se mu bodo na odru pridružili še Klapa Semikantá in Mažorete Koper. Vstop je prost.