DomovArhivJavne sanitarije poslej tudi ob Bonifiki

Javne sanitarije poslej tudi ob Bonifiki

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Na novo urejene sanitarije so umeščene na območju osrednjih športno – rekreativnih površin v Kopru, kjer se dnevno zadržuje zelo veliko število ljudi, odprte pa so skoraj ves dan. Od ponedeljka do četrtka in v nedeljo med 7. in 22. uro, medtem ko je v petek in soboto urnik obratovanja daljši, in sicer od 7. do 24. ure.

Zabojnik s sanitarijami ima 6,10 metrov dolžine, 2,4 širine in 2,80 višine. Moški del ima 5 pisoarjev in 2 počepnika, skupni del za ženske in invalide, ki je dostopen prek rampe za invalidske vozičke pa je opremljen s klasično wc školjko. Javne sanitarije imajo poleg tega vse priključke, elektriko, hladno in toplo vodo ter sušilce za roke in kar je najbolj pomembno, sproti se, večkrat dnevno, redno čistijo.

Sicer pa je javno stranišče na tržnici v Kopru zaradi vzdrževalnih del še vedno zaprto. Komunala Koper je v tem času občanom in obiskovalcem omogočila uporabo nadomestnih sanitarij v Taverni v zgornjem nadstropju, medtem ko je stranišče za invalidne osebe v pritličnih in tako bolj dostopnih prostorih.