DomovArhivPetjamborna lepotica privezana na koprskem potniškem terminalu

Petjamborna lepotica privezana na koprskem potniškem terminalu

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Royal Clipper je ladja prestižnega ranga in predstavlja unikaten ladijski oblikovalski dosežek. Idejno zasnovo potniške ladje, ki ima danes na krovu 163 potnikov (sprejme jih lahko največ 227) in 105 članov posadke, je navdihnila znamenita nemška ladja Preussen, ki je bila leta 1902 najhitrejša in največja jadrnica na svetu. Ladjar Star Clippers zatrjuje, da je v Kopru privezana jadrnica, ki je bila popolnoma obnovljena leta 2000, trenutno največje tovrstno plovilo na svetu. Dolga je 134,8 in široka 16,5 metrov. Pet jamborov ima kar 42 jader skupne površine 5,202.6 m².

Royal Clipper je kljub navdihu iz najbolj klasičnega in tradicionalnega jadralskega oblikovanja, visokotehnološko plovilo, ki potnikom zagotavlja največje standarde udobja, estetike in varnosti. Zagotavlja veliko prostih površin, trinadstropni atrij, tri bazene, površine za sončenje, sprostitveno „lounge“ nadstropje, SPA, restavracijo z jedmi à la carte, športne površine in še marsikaj.

Oddih na Royal Clipperju vas lahko stane od približno 1.000 evrov za najugodnejšo štiridnevno plovbo na relaciji Benetke – Rovinj – Piran – Benetke, vse tja do 12.000 evrov, kar boste odšteli, v kolikor bi si zaželeli 28 – dnevno križarjenje v suiti veličastne jadrnice.

Royal Clipper je priplul iz Rovinja, Koper pa bo zapustil ob 18. uri, ko bo jadrnica predvidoma razprla jadra, kar bo svojevrsten spektakel za tiste, ki bodo odhod spremljali z obale.