DomovArhivPiškoti za socialno ogrožene študente tudi na Verdijevi

Piškoti za socialno ogrožene študente tudi na Verdijevi

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) v sodelovanju z Radiem Capris, čajnico Vanilla in Študentskim svetom UP Fakultete za management je danes, v ponedeljek, 9. junija, organizirala humanitarno akcijo, v sklopu katere so po Kopru prodajali piškote, izkupiček od prodaje katerih bodo namenili v Sklad za socialno ogrožene študente Univerze na Primorskem.

Tako so se predstavniki študentov dopoldne oglasili tudi v prostorih upravne stavbe Mestne občine Koper na Verdijevi ulici, kjer jih je sprejel predstojnik urada za družbene dejavnosti in razvoj Timotej Pirjevec. Seveda je tudi slednji poleg nekaterih drugih zaposlenih v Mestni občini Koper nakupil nekaj dobrodelnih piškotov in tako pomagal socialno ogroženim študentom. »Piškote izdelujemo v koprski čajnici Vanilla, vsak pa je edinstven in nosi svojo zgodbo,« sporoča Viktorija Arsovska, vodja projekta in dodaja: »Z nakupom piškota odkrijete vaše sporočilo, postanete del naše skupne zgodbe in pomagate socialno ogroženim študentom Univerze na Primorskem pri uresničevanju njihovih življenjskih ciljev.«

Sicer pa je projekt Piškot, ki piše zgodbo, zaživel aprila letos, v tem času pa se je odvila že vrsta akcij na terenu, med drugim tudi nedavno na Festivalu prostovoljstva, Dobrodelni Bonifiki v akciji in Zdravi ŠOUP tržnici.