DomovArhivPo Berlinu še MSC Musica

Po Berlinu še MSC Musica

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto, 18. aprila je iz Benetk k nam priplula nemška ladja Berlin, na krovu katere je Koper obiskalo približno 400 potnikov in 200 članov posadke. Med turisti, ki so bili očarani nad urejenostjo in čistočo našega mesta, je bilo največ Nemcev, Švicarjev in Fincev.

Ker je bil sobotni prihod prvi prihod ladje Berlin v Koper, sta predstavnik Luke Koper Bojan Babič in svetovalka župana Mestne občine Koper Jana Tolja kapitanu ladje Albertu Tarozziju izročila plaketi, ki bodo posadko ladje spominjali na prvi obisk v našem mestu. »Ladja Berlin lahko pripluje tudi v manjša pristanišča, zato lahko ljudem ponudimo nekoliko drugačna, nenavadna doživetja. Ogledajo si lahko kraje, ki niso dostopni z večjimi ladjami«, je povedal kapitan Tarozzi.

Sicer pa je ladja Berlin znana tudi kot eno od prizorišč snemanja priljubljene nemške ljubezenske in družinske nanizanke Das Traumschiff (Sanjska ladja). Ljubezenske zgodbe in družinski problemi, ki so rdeča nit serije, se namreč odvijajo prav na luksuznih potniških ladjah, poleg Berlina so to še ladje Vistafjord, Astor in Deutschland. Prav slednja bo v Koper priplula konec oktobra.

Kot je znano, letos v Kopru pričakujejo 51 prihodov potniških ladij, s katerimi nas bo obiskalo nekaj manj kot 60 tisoč potnikov in še približno 30 tisoč članov posadke. Naslednja ladja bo k nam prispela prihodnjo sredo, to bo MSC Musica, ki bo z 2500 potniki obenem največja ladja letošnje sezone.