DomovArhivVseslovenska akcija “Peljimo jih na morje!”

Vseslovenska akcija “Peljimo jih na morje!”

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

RKS tradicionalno organizira brezplačna letovanja za otroke in starejše v Mladinskem in zdraviliškem letovišču na Debelem rtiču in v Mladinsko počitniškem domu Frankopan v Punatu. Že pred leti so na Rdečem križu zaznali, da si vse več otrok in tudi starostnikov letovanja na morju ne more privoščiti. Z nemenom, da se jim pomaga njihove sanje spremeniti v resničnost, je RKS pričel z namenskim zbiranjem sredstev za letovanja najbolj ogroženih otrok in starostnikov.

V preteklih letih so s pomočjo donatorjev v okviru akcije “Peljimo jih na morje!” uspeli na morje odpeljati skoraj 2.500 otrok in preko 950 starostnikov, ki svoj vsakdan preživljajo v socialni stiski. Med njimi so bili tudi otroci, ki so prvič videli morje.

Strokovne službe v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič vsako leto pripravijo pester animacijski program, številne delavnice in različne športne igre. Da bi otroci preživeli počitnice tudi varno in brezskrbno, poskrbijo usposobljeni varuhi in pa 24-urna zdravstvena oskrba.

Letos želijo na počitnice peljati 500 otrok in 100 starejših iz socialno šibkejših okolij. Da bodo lepi spomini osrečevali, krepili samopodobo in vlili moči za nove podvige tistim, ki jim sicer težka vsakdanjost veselja ne dopušča, lahko pomagate z vašim prispevkom k akciji na naslednji način:

– z nakazilom na TRR Rdečega križa Slovenije preko plačilnega naloga ali spletnega nakazila na: SI56 03100 – 1234567891, s sklicem SI00 – 937030;

– z SMS z besedo MORJE5 na 1919, s katerim prispevate 5 EUR;

– z SMS z besedo MORJE na 1919, s katerim prispevate 1 EUR.

Več informacij najdete tukaj.