DomovArhivPočitniške delavnice v muzeju

Počitniške delavnice v muzeju

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Delavnice so namenjene otrokom med 8. in 12. letom starosti. Od jutri do petka bodo vsak dan organizirane med 10 in 12. uro v Muzejski galeriji na Kidričevi 21 v Kopru. Jutri, v torek, 30. junija, si bodo otroci v sklopu programa sprva ogledali gostujočo razstavo Kobariškega muzeja o prvi svetovni vojni, nato pa bodo izdelovali razglednice na temo miru. V sredo si bodo ogledali trenutno zbirko v Galeriji moderne in sodobne umetnosti ter preko zabavnih nalog spoznali in si približali umetniška dela. Poleg tega se bodo sprehodili do Pristaniške ulice in si ogledali različne morske vedute, ki jih bodo s pomočjo opazovanja tudi črtno narisali. V četrtek bodo vedute tudi barvno nadgradili, medtem ko bo petek namenjen iskanju koprskih znamenitosti.

Delavnice bosta vodili kustodinja Brigita Jenko in likovna pedagoginja Nives Marković, simbolična cena pa znaša 2 evra na otroka za posamezno delavnico.

Zaradi omejenega števila mest se je na posamezno delavnico potrebno predhodno prijaviti na telefonsko številko 040 294 077 in na e-mail: recepcija@pokrajinskimuzejkoper.si.