DomovArhivNajboljše evropske plesalke iz AKS Dance Studia

Najboljše evropske plesalke iz AKS Dance Studia

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj se je s slovesno razglasitvijo evropskih prvakov v Zadru zaključilo dvodnevno Evropsko cheerleading prvenstvo (Europian Cheerlading Championship). Ob množični udeležbi ekip iz  številnih evropskih držav (Hrvaška, Slovenija, Nemčija, Velika Britanija, Poljska, Latvija, …), so zmago v kategorijah Minis Street Cheer in Minis Cheer Dance ter drugo mesto v kategoriji Junior Street Cheer in med plesnimi pari v kategoriji Minis Cheer Dance slavile plesalke AKS Dance Studia pod mentorstvom trenerk Anite in Kaje Simčič. Prvakinje in podprvakinje prihajajo iz Bertokov, Pobegov, Čežarjev, Svetega Antona in okoliških vasi.

Evropske prvakinje v pom ponu v kategoriji Minis Cheer Dance so postale Gold Zajčice in tako več kot ubranile lansko osvojeno tretje mesto na evropskem prvenstvu v Manchestru (Velika Britanija). Najvišje hip hop stopničke v kategoriji Minis Street Cheer so osvojile tudi Zajčice. Naslov evropskih hip hop podprvakinj v kategoriji Junior Street Cheer so si priplesale Queens, plesni par v sestavi Tea Palčič in Meta Muženič pa sta postali evropski podprvakinji v parih v kategoriji Minis Cheer Dance.

Uspeh na evropskem prvenstvu je okronal številna prva mesta, ki so jih mlade plesalke, stare med 8 in 13 let v zadnjem letu nabrale na državnih prvenstvih v Sloveniji. V Zadar se je ekipa AKS Dance Studia s trenerkama Anito in Kajo Simčič odpravila z željo po ubranitvi lanskega naslova. Z izvrstnim rezultatom pa plesalke in trenerki  dokazujejo, da se je s trdim delom in predanostjo mogoče povzpeti najvišje in premagati veliko številčnejše ekipe. Najbolj številna udeležba na prvenstvu je bila sicer iz Nemčije.