DomovArhivPodelitev priznanj Civilne zaščite

Podelitev priznanj Civilne zaščite

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprska izpostava Uprave RS za zaščito in reševanje je ob dnevu Civilne zaščite tudi letos organizirala slovesno podelitev priznanj za območje obalnih občin. Letos je bila slovesna podelitev priznanj v Hotelu Convent Adria Ankaran.

Lansko leto so Slovenijo zaznamovali predvsem žled in poplave. Ravno tako so poplave prizadele Bosno in Hercegovino ter Srbijo. V vseh primerih so pomoč pri odpravljanju posledic nesreč nudili tudi pripadnik enot zaščite in reševanja Slovenske Istre. Tako so letos, poleg rednih podelitev priznanj, podelili tudi priznanja posameznikom in organizacijam za nudenje pomoči v tujini.

Bronasti znak Civilne zaščite kot priznanje za požrtvovalno in uspešno opravljanje nalog zaščite reševanja in pomoči so prejeli Dušan Grbec (PGD Korte), Albert Suban (PGD Sečovlje), Mirjana Koršič (ReCO Koper), Jan Pucer (PGD Nova Vas), Amadeo Žigon (Aeroklub OLC Portorož), Claudio Del Giusto (Aeroklub OLC Portorož), Franko Peric (GB Koper) in Ivan Grzetič (Aeroklub OLC Portorož).
Srebrni znak Civilne zaščite kot priznanje za posebne zasluge in izjemen prispevek pri razvijanju in krepitvi varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami so prejeli Matjaž De Faveri (GB Koper), Damjan Barut (PGD Izola), Srečko Bogatec (URSZR, Izpostava Koper).
Za nudenje pomoči pri odpravljanju posledic žleda in poplav so bronasti znak Civilne zaščite prejeli PGD Hrvatini, PGD Korte in PGD Piran. Ravno tako so za nudenje pomoči pri odpravljanju posledic žleda in poplav so bronasti znak Civilne zaščite prejeli Tina Grželj (IRSVNDN, Izpostava Koper), Mirjan Cunja (MNZ), Denis Fakin (RKS), Naser Sečič (RKS)in Irena Sirotič Dobrila (RKS).
Za nudenje pomoči pri odpravljanju posledic poplav v Srbiji so bronasti znak Civilne zaščite prejeli De Faveri Simon, Lazar Alen, Sulčič Gorazd, Viler Alan in Žalac Džani.

Na osrednji državni podelitvi priznanj na Brdu pri Kranju so za nudenje pomoči pri odpravljanju posledic žleda in poplav prejela bronasti znak Civilne zaščite PGD Pobegi-Čežarji in Zvezdan Božič (URSZR, Izpostava Koper). Za posebne zasluge in izjemen prispevek pri razvijanju in krepitvi varnosti pred naravnimi in drugimi nesrečami je zlati znak Civilne zaščite prejel Boris Popovič, župan Mestne občine Koper.