DomovArhivPojasnilo glede na RTV prispevek Evgenije Carl – Komunala sponzorira nogometni Klub

Pojasnilo glede na RTV prispevek Evgenije Carl – Komunala sponzorira nogometni Klub

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Na prispevek javnega RTV servisa o donacijah, ki naj bi jih nekatera koprska javna podjetja v zadnjem obdobju namenila nogometnemu klubu FC Luka Koper (prispevek z dne 28. 7. 2016, Komunala sponzorira nogometni klub, katerega je pripravila novinarka Evgenija Carl), so se pred dnevi odzvali tudi v Rižanskem vodovodu Koper.

rižanski

Prejemnike donacij določajo oziroma predlagajo občine ustanoviteljice vodovoda (MOK, Občina Izola in Občina Piran) in sicer vsaka za svoj delež od skupno predvidenih sredstev, ki je enak poslovnim deležem v družbi. Predlog o tem v imenu občin podpišejo župani. S prejemniki donacij nato javno podjetje sklene pogodbe o donatorstvu.

Rižanski vodovod Koper RVK je na predlog občin ustanoviteljic v zadnjih letih namenil donacije vrsti različnim prejemnikom. To, da so se letos v občinah odločili sredstva nameniti nekomu drugemu, nikakor ni sporno oziroma nekorektno, ali celo nehigienično, na kar očitno »opozarja« prispevek RTV-ja, ampak ravno nasprotno. Slednje dokazuje, da so občine ustanoviteljice pri izbiri prejemnikov donacij odprte in da podpirajo vsa društva in klube, ne glede na njihovo dejavnost in domet.