DomovArhivPopovič se na imuniteto ni skliceval

Popovič se na imuniteto ni skliceval

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Čeprav so nekateri mediji tudi tokrat izkoristili priložnost in si na račun koprskega župana Borisa Popoviča privoščili “nedolžno” manipulacijo, in sicer, da mu Državni svet pred začetkom novega postopka pred sodiščem ni podelil imunitete, je resnica taka: Boris Popovič se na imuniteto nikoli, niti tokrat, ni skliceval! Doslej je Državni svet o njegovi imuniteti odločal sedemkrat, štirikrat v prejšnjem in trikrat v tem mandatu.

Včerajšnja odločitev državnih svetnikov je povsem običajna proceduralna praksa v tovrstnih primerih, neodvisno od tega, ali se svetnik na imuniteto sklicuje ali ne. Kot pa je znano, se Boris Popovič v zadnjih devetih letih, odkar je državni svetnik, nanjo ni nikoli skliceval. Tako je tudi v praksi vsa ta leta dokazoval, da so bila ugibanja že ob njegovi prvi izvolitvi v Državni svet, češ, da si svetniški stolček želi zasesti prav zaradi imunitete, več kot napačna oziroma naravnost zlobna.

Kakorkoli že, včerajšnji sklep državnega sveta je posledica obvestila koprskega okrožnega sodišča, ki je za 6. maj razpisalo predobravnavni narok. Sodišče namreč mora državni svet oz. mandatno imunitetno komisijo o postopku zoper svetnika obvestiti, svet pa mora o tem v vsakem primeru, ne glede na to, ali se svetnik sklicuje na imuniteto, ali ne, odločati. Le tako se namreč lahko postopek na sodišču nadaljuje.