DomovArhiv“Uspeh iz Novega mesta je treba oplemenititi z novimi tremi točkami”

“Uspeh iz Novega mesta je treba oplemenititi z novimi tremi točkami”

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

»Fantje v spomladanskem delu šele spoznavajo klub in slovensko ligo, v prihodnji sezoni pa bodo cilji popolnoma drugačni. Najvišji!« skromno, a zato nič manj optimistično v prihodnost koprskega kluba zre športni direktor Dušan Petkovič, ki ne more skriti navdušenja, da so rumeno-modri le upravičili zaupanje vodstva in navijačev ter z zadnje tekme odnesli pomembne tri točke.

»Bil je trd boj, v katerem je bilo vse podrejeno rezultatu, umetniški vtis je bil potisnjen v ozadje,« je tekmo na hitro komentiral in dodal, da verjame, da bo moštvu sedaj steklo, tako, kot so si zamislili ob začetku pomladnega dela prvenstva. A veselje in zadovoljstvo nad zasluženo zmago v koprskem taboru še vedno kalijo očitki, predvsem s strani novomeške ekipe in njenega trenerja, ki so imeli marsikaj povedati čez sodnike in njihove odločitve.

DSC_3733

Tako tudi Petkovič, podobno kot trener FC Luka Koper Slavko Matić, jezo na strani poražencev sicer razume in je ne obsoja, pa vendar očitke kot neutemeljene povsem zavrača. Ne želi si namreč, da bi dogajanje na zadnji tekmi v Novem mestu v javnosti izzvenelo izkrivljeno, »da ne bi bilo insinuacij, češ da Koper pritiska na sodnike ali bog ne daj karkoli počne v zakulisju«.

To preprosto ne drži, zagotavlja Petkovič, ki si na mestu športnega direktorja želi doseči zgolj to, da bi se ligaško tekmovanje v Sloveniji dvignilo na še višjo raven.

Razloge za neuspeh, po njegovem, nihče ne bi smel iskati v sojenju, »ne bi bilo dobro, da bi to postalo trend«, je neomajen Petković, ki pa svoje misli že usmerja v jutrišnji derbi z ND Gorico. Uspeh iz Novega mesta morajo potrditi, »ga oplemenititi z novimi točkami«, še pravi Petković, ki tako kot celotno moštvo cilja na zmago.

Celoten intervju, objavljen v današnji izdaji časnika Ekipa, si lahko preberete spodaj.