DomovArhiv»Obtoževanje sodnikov za rezultat zmanjšuje pomen naše zmage«

»Obtoževanje sodnikov za rezultat zmanjšuje pomen naše zmage«

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tekma 25. kroga med FC Luko Koper in ekipo Krke iz Novega mesta je bila vse prej kot regularna, so prepričani v nogometnem klubu Krka, kjer se s porazom proti rumeno-modrim kar ne morejo sprijazniti. Njihov trener Andrej Kastrevec, ki je bil zaradi neprimernega vedenja in prehajanja na igrišče med samo tekmo tudi izključen, namreč ni skoparil z očitki, uperjenimi proti sodniški ekipi, ki je bila, po njegovem mnenju, pri svojih odločitvah pristranska. Predvsem kar zadeva zadetka njegovih varovancev, ki sta bila, prvi zaradi storjenega prekrška, drugi zaradi prepovedanega položaja, na koncu razveljavljena oziroma neregularna.

2016-03-15 12.36.56

Da je bila odločitev sodniške šesterice, da oba zadetka Krke razveljavi, več kot utemeljena in upravičena, pričajo počasni posnetki izsekov tekme, ki smo jih včeraj objavili na našem spletnem portalu Ekoper, o tem pa ne dvomi niti koprski strateg Slavko Matić, ki na težke besede in očitke trenerja Krke, Andreja Kastrevca, gleda z razočaranjem. Kot sam pravi obtoževanje sodnikov žal zmanjšuje pomen zmage FC Luka Koper, ki pa je bila, tako Matić, povsem zaslužena.

»Oba zadetka sta bila nedovoljena, oba zadetka sta bila neregularna,« je jasen trener Koprčanov Slavko Matić, ki je prepričan, da sta bila oba dosežena iz prepovedanega položaja, kar je videl tudi sodnik in ju povsem upravičeno razveljavil. Na burno reakcijo novomeškega tabora, predvsem pa njihovega trenerja, gleda razumevajoče, saj pravi, da »kdor izgubi, ima pravico se jeziti,« vendar dodaja, da gre dejansko za prevelik pritisk na sodnike.

Ob tem navaja še situacijo, do katere je dejansko prišlo v drugem polčasu, ko je Biljana Jakova v skoku žoga zadela v glavo in se odbila do Rubena Belime, ki je nato dosegel povsem veljaven zadetek, a je bil ta na koncu, domnevno zaradi prekrška, razveljavljen.

A prekrška, ki so ga dosodili sploh ni bilo, pravi Matić, ki se nad odločitvijo sodnikov ne pritožuje, v isti sapi pa trenerju Krke odgovarja, da »če so bili oškodovani v Krki, smo bili oškodovani tudi mi in to dejansko«.

»A mi se ne pritožujemo,« še enkrat ponavlja Matić, ki pravi, da je najbolje na to pozabiti in se obrniti proti naslednji tekmi. Nenazadnje je Koper premagal Krko, kar je tudi po mnenju koprskega stratega edino pomembno.