DomovArhiv“Vzdušje v ekipi pred petkovim derbijem z ND Gorica je fenomenalno”

“Vzdušje v ekipi pred petkovim derbijem z ND Gorica je fenomenalno”

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V koprskem prvoligašu so pred petkovim 73. derbijem z Novo Gorico odlično razpoloženi, nedeljska tekma proti Krki, s katere so odnesli kar tri točke in se tako na lestvici povzdignili za dobra tri mesta, jim je dala nov zagon in jim dvignila samozavest. »Vzdušje v ekipi je enostavno fenomenalno, fantje treninge oddelajo na polno, v slačilnici pa se družijo tako, kot se mora vsaka prava ekipa,« je na današnji novinarski konferenci pred petkovim derbijem povedal domači strateg Slavko Matić, ki verjame, da je odličen rezultat z zadnje tekme še izboljšal vzdušje med igralci in jim dal veliko pozitivne energije. To bodo potrebovali, saj je, po mnenju Matića, ND Gorica za Koper izredno neugoden nasprotnik. »Veliko teka, veliko napora je pred nami, če želimo priti do zmage in nadaljevati z zmagovalnim nizom,« še dodaja, Matić, ki verjame, da bo koprsko moštvo našlo rešitev za osvojitev dodatnih treh točk.

DSC_4766

Pozitivno naravnan je tudi napadalec FC Koper Marin Jurina, ki pravi, da je zadnja osvojena zmaga na tekmi s Krko po dveh predhodnih porazih več kot dobrodošla za samozavest v ekipi. »Na treningih delamo dobro, z malo sreče lahko zmagamo,« je prepričan Jurina, ki na petkovi tekmi ne pričakuje nič drugega kot zmago.

Dva dni pred tekmo je jasno, da na zelenici tokrat ne bo Antonia Pavića, ki bo moral zaradi štirih kartonov tekmo izpustiti, prav tako za rumeno-modre najverjetneje ne bodo igrali igralci, ki so poškodovani, saj v FC Luka Koper ne želijo zaradi ene tekme tvegati njihovo zdravje. Tudi sicer lahko na koprski zelenici pričakujemo nekaj novih obrazov, ki bodo zaigrali prvič.

Celotni izjavi trenerja Slavka Matića in Marina Jurine si lahko ogledate spodaj: