DomovArhivPoulična umetnost skozi oči pouličnega umetnika

Poulična umetnost skozi oči pouličnega umetnika

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino
 
Med njimi je tudi kitarist in pevec Andrea Dilić, ki ga lahko večkrat srečamo v Čevljarski ulici, na območju Pristaniške ulice in na Semedelski cesti.
Z glasbenimi performansi je na ulici začel pred štirimi leti, ko so mu na MOK izdali dovoljenje za uporabo javnih površin v te namene. Od takrat se Andrea preživlja tako, da s svojo glasbo in neverjetnim glasom zabava mimoidoče.
20160806_133055
Andrea živi svoje sanje, saj je uspel združiti svojo ljubezen do glasbe in ljubezen do potovanja: “Za to pot sem se odločil, ker sem želel združiti ljubezen do glasbe in željo, da bi imel “službo” s fleksibilnim urnikom ter možnost potovanja. Hkrati pa mi je bil tudi izziv, ker sem hotel dokazati, da se da preživeti tudi s tem.
Pravi, da so odzivi ljudi, ki gredo mimo njega zelo pozitivni. Večkrat se mu namreč zgodi, da mu v lokalih ljudje, ki so ga videli nastopati na ulici, častijo pijačo.
20160806_132838
Ulica je njegov oder, glasba in potovanje njegova strast. S kitaro v roki se je pred kratkim odpravil na krajšo pot, kjer je kot poulični umetnik nastopal tudi po ulicah hrvaške Istre: “Ko sem bil v Puli, približno en mesec nazaj, sem igral avtorsko pesem. Turist, ki je poslušal, mi je rekel, da je besedilo tako dobro, da se je v moji pesmi prepoznal. Ne vem, če mi je kdo kdaj rekel kaj lepšega.”

Njegova edina želja je, da bi lahko vedno igral na svojo kitaro in pel. Prepričani smo, da mu bo uspelo, saj bo kmalu posnel tudi videospot za svojo prvo avtorsko pesem.