DomovArhivP&R tudi za avtodome

P&R tudi za avtodome

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi na novem parkirišču bo parkiranje ugodno, za cel dan bodo morali vozniki avtomobilov odšteti 1 evro, medtem ko bodo vozniki avtodomov parkirali za 4 evre na dan. V ceno je, tako kot na sorodnih parkiriščih »Parkiraj in se pelji«, všteta tudi povratna vozovnica za vožnjo z mestnim avtobusom. Sicer bo izvajalec del, podjetje Grafist skupaj s podjetjem CPK uveden v delo že v teh dneh. Gradnja parkirišča, kjer bo prostora za 27 avtodomov in 57 osebnih avtomobilov, se bo zaključila predvidoma sredi decembra.

Naložba, katere vrednost znaša približno 600 tisoč evrov, bo poleg ureditve parkirišča zajemala tudi vso potrebno opremo za avtodome ter gradnjo sanitarnega objekta za namene avtodomov tik ob avtobusni in železniški postaji v Kopru, v okviru obnove pa bo občina preuredila tudi avtobusno postajališče ter preplastila cestišče v podvozu pod hitro cesto.

Sicer bi se gradnja parkirišča za avtodome, skupaj z dodatnim parkiriščem za osebna vozila morala začeti že pred časom, vendar je do zamika prišlo zaradi zahtevka za revizijo javnega naročila. Državna revizijska komisija za revizijo postopkov oddaje javnih naročil je zahtevek obravnavala in ga zavrnila, s tem pa Mestni občini Koper omogočila podpis pogodbe z izbranim izvajalcem.

ks