DomovArhivPraznične Marezige z novo pridobitvijo

Praznične Marezige z novo pridobitvijo

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Gre za urejeno in povsem prenovljeno večnamensko ploščad ob Zadružnem domu, ki je doslej služila kot večje makadamsko parkirišče. Z včerajšnjim dnem je ta prostor dobil povsem novo vsebino, saj bo ploščad, z novimi zelenimi površinami in avtohtonim mediteranskim zelenjem, ne samo prostor namenjen druženju in srečevanju, ampak tudi številnim prireditvam in dogodkom, ki jih v krajevni skupnosti Marezige nikakor ne primanjkuje.

Sicer so včerajšnje praznovanje v Marezigah pozdravili mnogi, med njimi tudi prvi mož koprske občine, ki je ob priložnosti zbrane tudi nagovoril. Kot je dejal so Marezige ena tistih, krajevnih skupnosti v katero je bilo vloženo veliko truda in sredstev, kar je vidno na vsakem koraku, ter da bo občina v tej smeri nadaljevala tudi v prihodnje. Ob tem je spomnil, da koprska občina obsega kar 23 krajevnih skupnosti, v katere se postopoma vlaga prav vseh 12 let, ter da je treba razumeti, da se ne da prav vsega postoriti naenkrat.

Pa vendar ljudje so zadovoljni, kar so včeraj dokazali tudi v Marezigah, kjer so krajani in predsednik krajevne skupnosti Alen Babič županu podelili prav posebno priznanje, ki, kot je ob tem dejal sam župan Boris Popovič, pomeni veliko več kot objava oz. pohvala v Primorskih oz. Pristranskih novicah.

Včerajšnji dogodek pa je v Marezige prinesel tudi predstavitev tradicionalnih vaških aktivnosti, na stojnicah so se predstavljali lokalni vinarji in oljkarji ter številna društva s svojo pestro in izbrano ponudbo. Poskrbljeno je bilo tudi za kulturni program, ki so ga popestrili člani pevskega zbora Lopar, mažoretke iz Povirja, Pihalni orkester Marezige in Organe Juice band.