DomovArhivPraznični 15. avgust: Vélika maša privabila ogromno ljudi

Praznični 15. avgust: Vélika maša privabila ogromno ljudi

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

marija vnebovzeta

Marijino vnebovzetje je eden izmed največjih krščanskih praznikov. Na ta dan se kristjani spominjajo, da je bila Devica Marija z dušo in telesom vzeta v nebeško slavo.

župnik1

Obiskali smo sveto mašo v stolni cerkvi v Kopru, ki jo je vodil oče Primož. Za naš portal je povedal nekaj besed o prazniku, ki ga danes kristjani praznujejo po vsem svetu. Njegove besede lahko slišite v spodnjem posnetku.

Na današnjo mašo so prišli ljudje vseh generacij. Gospa Terezija Korošec nam je zaupala, da se tega praznika rada udeleži, saj ima tako prav posebno možnost, da se še dodatno zahvali Mariji za vse dobro: “Zahvaljujem se ji za vse dobrote, ki mi jih je v življenju dala. Tudi drugim ljudem želim vse najlepše in čim več zdravja.”

župnik3

Ujeli smo tudi mlado družinico, ki pa ne želi biti imenovana: “To je en velik praznik, ki ga čakamo celo poletje. Ob Marijinem vnebovzetju se ponavadi zbere vsa družina. Skupaj gremo k maši in nato si privoščimo družinsko kosilo.”

Marijino vnebovzetje praznujejo tudi znani slovenci, pred naš objektiv smo ujeli DJ Lovrota, ki je za naš portal namenil nekaj besed. Več pa v spodnjem video posnetku.

Prav posebno dogajanje, pa vernike danes čaka ob Rižanskem izviru. V podružnično cerkev Marijinega vnebovzetja bo ob 18. uri, priromal kip Fatimske Marije romarice. Kip po Sloveniji roma že od 13. maja. Na obiski pride tudi v Koper, in sicer v četrtek 18. 8. 2016.  Svojo pot bo v Sloveniji zaključil 13. oktobra.