DomovArhivPraznični vikend bo vse prej kot dolgočasen

Praznični vikend bo vse prej kot dolgočasen

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Slovensko 25. obletnico samostojnosti bodo v Kopru obeležili že v petek, 24. junija, ko bosta ob 15. uri na Titovem trgu  Glasbena šola Koper in Glasbena matica Trst sočasno s 46 glasbenimi šolami po Sloveniji simultano izvedli slovensko himno in skladbo Moja dežela. Gre za projekt pod častnim pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja, ki je nastal v sodelovanju z Zvezo glasbenih šol. Letos namreč obeležujemo tudi dvesto let delovanja javnega glasbenega šolstva pri nas.

V petek, 24. junija, in soboto, 25. junija, bodo koprski Gortanov trg od 14. ure dalje prevzeli mikropivovarji. Koprski bar Cameral namreč organizira priljubljeno prireditev, že 4.  Cameralov Festival Mikropivovarjev.

Med 24. in 26. junijem bo koprska Taverna znova prizorišče 21. Mednarodnega glasbenega festivala FENS 2016, ki se bo odvijal v treh kategorijah: Otroški Fens: do 9 in od 10-12 let, Najstniški Fens: od 13-15 let in Nova scena: od 16-18 in od 19-27 let. Mladi pevci iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Madžarske in Makedonije se bodo predstavili z avtorskimi skladbami. Prvo polfinalno tekmovanje v vseh kategorijah bo na sporedu v petek, 24.6., ob 20. uri,  drugo polfinale v vseh kategorijah pa v soboto, 25.6., ob 20. uri, medtem ko bo v nedeljo, 26.6., ob 20. uri na sporedu finale s podelitvijo nagrad. Vstop na dogodek bo prost.

34_1_fens_02

Sobotno dopoldne pa bo namenjeno tudi preventivi v prometu. Med 9. in 13. uro bodo na trgu pri Upravi za pomorstvo (nasproti Taverne) pripravili interaktiven, zabaven in poučen dogodek. Javna agencija za varnost prometa bo obiskovalcem omogočila, da preverijo naletno težo pri različnih hitrostih, da preizkusijo demonstracijske naprave, preverijo reakcijski čas in se poučijo o poteh ustavljanja pri različnih hitrostih. Prav tako bodo obiskovalce dogodka podučili  o ustrezni uporabi varnostnega pasu in otroških avtosedežev, pametni udeleženci v prometu pa bodo tudi nagrajeni.

V soboto, 25., in nedeljo, 26. junija, boste lahko obiskali tudi dogodka v sklopu 23. Primorskega poletnega festivala. V soboto, ob 21. uri, bo v dvorani sv. Frančiška koncert Slovenskega mendoškega okteta iz Argentine, v nedeljo, ob 21. uri, pa bo v Gledališču Koper  koncert Boža Vreća.