DomovArhivVojaška in potniška ladja na obisku v Kopru

Vojaška in potniška ladja na obisku v Kopru

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Manjša potniška ladja s približno 450 potniki in pripadajočimi člani posadke je v naše mesto priplula v zgodnjih jutranjih  urah iz italijanske Ravenne, v večernih urah pa bo odplula proti Benetkam.

DSC_9938

V teh dneh je v Kopru privezana tudi ameriška vojaška križarka USS Monterey, ki je v naše mesto priplula včeraj. Cilj obiska je nadaljevanje in krepitev vojaškega sodelovanja med mornariško komponento ZDA in slovensko vojsko ter udeležba ob praznovanju slovenskega dneva državnosti.

MainImage

Kot se ob tovrstnih obiskih spodobi, je poveljstvo ladje obiskalo sedež Mestne občine Koper. Ob tej priložnosti je goste sprejela svetovalka župana Jana Tolja, ki jim je predstavila naše mesto, v katerem se bodo ameriški gostje zadržali vse do nedelje.

Kapitan ladje Christopher P. DeGregory je povedal, da jih je naše mesto več kot navdušilo. »Koper je še zlasti lep, ko ga vidiš z morske strani«, je dejal in izrazil zadovoljstvo, da se bodo po treh tednih plutja nekaj dni zadržali v naših krajih. USS Monterey bo Koper zapustila v nedeljo, prav na ta dan pa bo k nam priplula še ena potniška ladja, in sicer bela velikanka Thomson Dream s približno 1500 potniki in pripadajočimi člani posadke.