DomovArhivIzklesana telesa spet v Kopru

Izklesana telesa spet v Kopru

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto bo znano, kdo od skoraj 200 tekmovalcev tradicionalnega svetovnega prvenstva v bodibildingu, ki prihajajo iz vseh koncev in krajev sveta, si je letos prislužil naziv svetovni prvak IBFF 2016. Športni dogodek tudi letos organizira mednarodna bodibilding in fitness zveza IBFF, ki ji predseduje eden najboljših tekmovalcev in začetnikov bodibildinga na Slovenskem Duško Madžarović.

Na tekmovanju bo tudi letos, kot pravi Madžarović, sodelovala 12 članska slovenska ekipa, ki bo skušala poseči po odličjih. V ekipi je tudi Koprčanka Eva Silvija Novak, ki je pred dvema tednoma na evropskem prvenstvu v Italiji stopila na najvišjo stopničko in osvojila naziv evropske prvakinje.

Tekmovanje se bo v soboto začelo že ob 10. uri zjutraj, trajalo pa bo vse do 21. ure. Na njem se bo zvrstilo prek 200 tekmovalcev iz 27 pretežno evropskih držav, pa tudi iz južne Afrike, Argentine, Indije, Zimbabveja in Tunizije. S tekmovalci v Koper prihajajo tudi spremljevalne ekipe in trenerji, ki naj bi jih bilo skupaj vsaj še enkrat oziroma dvakrat toliko.