DomovArhivZ Burjo v Koper alternativna glasba

Z Burjo v Koper alternativna glasba

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski center mladih bo od ponedeljka, 27. junija, prizorišče obalnega festivala urbane kulture Burja, v okviru katerega bodo nastopili številni alternativni glasbeni bendi, medtem ko se bodo čez dan zvrstile tudi številne delavnice, okrogla miza na temo urbane kulture, pokušina piv in celo gledališka predstava.

13301443_454756384734269_8818599682854372466_o

»Festival Burja je nedvomno dobrodošla novost na področju kulture in kulturnega dogajanja pri nas, je prava osvežitev, za katero si želimo, da bi postala tradicionalna,« je ob tej priložnosti povedala Mojca Vojska iz Centra mladih Koper, kjer festival organizirajo skupaj z Zavodom Fontico.

Da se bodo v štirih dnevih na odru zvrstile res odlične glasbene zasedbe obljublja tudi program festivala. Ta za torek, 28. junija, napoveduje nastop skupin N’Toko in Your Gay Thoughts, naslednji dan pa bodo na vrsti domači glasbeniki Noair ter mlada in obetavna ljubljanska zasedba Koala Voice. V četrtek bodo oder zasedli eklektični domačini Toxine in odlična zasedba Jardier, medtem ko bo sklepni večer v znamenju glasbenih ritmov dvojca Bas in Glas ter zasedbe Miki Solus.

Za posamezni koncert bo treba odšteti tri evre, deset evrov pa stane festivalska zapestnica, ki velja kot vstopnica za vse štiri koncertne večere. Vstopnice bo mogoče kupiti neposredno na vhodu v Center mladih Koper, prav tako kot festivalsko zapestnico po predhodni rezervaciji na elektronskem naslovu info@fontico.si.