DomovArhivSvež veter zapihal na Bonifiko

Svež veter zapihal na Bonifiko

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Kljub temu, da velja Železničar za nekoliko lažjega nasprotnika, je bila včerajšnja zmaga več kot dobrodošla. Domače moštvo je prikazalo dobro igro, uigranost pa se je odrazila tudi v zadanih golih. Prvi je mrežo zatresel Jefthon, sledil je strel Marina Jurine in nato novinca v koprski enajsterici Joela Tshibambe, ki je žogo v mrežo poslal s ”škarjicami’. 0:3 je bil rezultat med ekipama ob polčasu, nakar je v drugem delu tekme odlično meril še Ruben Belima in tako zakoličil končni rezultat 0:4.

Koprčani, ki se bodo na Štajerskem mudili še dober teden dni in tam oddelali večji del priprav, se bodo že jutri, 25. junija, vnovič preizkušali na zelenici. Tokrat bo njihov nasprotnik Šampion iz Celja.

Medtem pa športni direktor koprskega kluba Dušan Petković še ne počiva, kot je povedal za časnik Ekipa so ravno v teh dneh v teku pogovori z številnimi igralci, ki bi utegnili v novi sezoni braniti barve Kopra – a o imenih še ni želel govoriti. Znano sicer je že, da v Kopru ne bo več igral Leo Štulac, ki odhaja na nove nogometne preizkušnje v sosednjo Italijo – v tretjeligaški klub Venezia, ki pa ima s trenerjem Filippom Inzaghijem visoke cilje, predvsem pa bogat proračun. Ugibanja pa še vedno ostajajo za koprskega igralca Mateja Pučka, ki je bil izposojen španskemu drugoligašu (letos se je prebil v prvo ligo) Osasuni. Ta se bo Kopru na treningu pridružil 4. Julija, Petković pa ne skriva, da se v FC Luka Koper tako kakovostnega igralca kot je Pučko nikakor ne bi branili.

Bo pa za Koper tudi v novi sezoni igral Jaka Štromajer – sodelovanje s FC Luka Koper je podaljšal za eno leto. 

Nekaj novosti pa je tudi v mladinskih nogometnih vrstah. Še pred zaključkom sezone je španca Luisa Aragona na mestu direktorja nogometne akademije nasledil Oliver Bogatinov. Gre za starega znanca Bonifike, ki je ne samo igral za koprskega prvoligaša, temveč je kasneje celo vodil mladinske selekcije, v sezoni 2011/2012 pa je s kadetsko ekipo osvojil naslov državnih prvakov.

Oliver Bogatinov during football match Olimpija - Mura, round 13 of Prva liga NZS 2012-2013, Arena Stozice, Ljubljana, 06.10.2012
Oliver Bogatinov

Zamenjave so se zgodile tudi na klopi kadetskega in mladinskega moštva, ki sta ju v minuli sezoni vodila Samir Zulić in Igor Božič. Slednji, ki je z mladinsko ekipo osvojil naslov pokalnih prvakov, je kot so napovedovali, sprejel mesto pomočnika Rodolfa Vanolija v Olimpiji.

Na kadetsko klop pa bo sedel Sandi Sejdinovski, ki se v koprski klub vrača po petih letih. Lani je opravljal delo pomočnika Ermina Šiljaka pri bolgarskem Botevu iz Plovdiva, letos pa bo poleg vodje kadetske selekcije tudi pomočnik direktorja nogometne akademije. Med mladince pa prihaja Iztok Kavčič, nekdanji strateg članskega moštva Gorice, ki je v minuli sezoni uril mladinsko selekcijo Maribora.