DomovArhivPraznično dogajanje se stopnjuje

Praznično dogajanje se stopnjuje

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tako bo danes, v ponedeljek, 21. decembra, ob 19. uri, Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem pripravil zaključni božični koncert cikla Simfonic Voices. Koncert bo v koprski stolnici na Titovem trgu in bo za obiskovalce brezplačen.

V teh dneh boste praznično vzdušje lahko občutili predvsem na koprski promenadi, kjer so od sobote,  19. decembra, pa vse do 2. januarja postavili božični sejem. Tako se boste med 9. in 22. uro lahko sprehodili med stojnicami in izbrali še zadnja darila ali se preprosto razvajali z najrazličnejšimi prigrizki.

Jutri (22. decembra) in v sredo (23. decembra) pa bosta na sporedu še zadnja t.i. »Zimska večera pod drevesom« na Pristaniški ulici v Kopru, kjer vas bodo okoliški trgovci razveselili s prazničnimi stojnicami in pestrim otroškim programom.

Praznično bo tudi na predbožični večer, 24. decembra, ko bo v Šmarjah prireditev »Čarobnost božiča na trgu«, kjer bodo na ogled žive jaslice.

Vse do 25. decembra si med 10. in 18. uro v Protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega lahko ogledate razstavo z naslovom »Šolski muzej: Bogastvo zgodovinske, naravne in kulturne dediščine Gian Rinaldo Carli Koper«.

Kar nekaj prireditev se bo zvrstilo v soboto, 26. decembra. Ljubitelji glasbe bodo lahko prisluhnili tradicionalnima božično-novoletnima koncertoma pihalnih orkestrov Koper in Marezige. Prvi bo na sporedu v Areni Bonifika ob 19. uri, drugi pa bo v dvorani kulturnega doma Marezige ob 18. uri. Prav tako bo 26. decembra, ob 18.30 v Cerkvi sv. Valentina na Črnem Kalu Božični koncert MePZ Maestral. Tisti, bolj temperamentni in zabave željni, bodo na svoj račun prišli v šotoru na Bonifiki, kjer bo nastopila priljubljena hrvaška zvezdnica Severina ob spremljavi Mambo Kingsov in DJ Neya.

V protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega bodo v nedeljo, 27. decembra, ob 18. uri, zadonele božične pesmi, ki jih bodo prepevali mešana pevska zbora Maestral Koper in Divača ter vokalno-instrumentalna skupina Sledi. Že naslednji dan, v ponedeljek, 28. decembra, pa bo dvorana gostila novoletni koncert opernih arij. Ob 20. uri bodo nastopili Katarina Kobal, Aljaž Vesel in Meta Fajdiga. Vstopnice lahko kupite v TIC-u Koper (Pretorska palača), vsak dan med 9. in 17. uro.

Zadnje decembrske dni bo pestro predvsem v okolici Taverne, kjer se bo odvil niz dogodkov pod okriljem Silvestrovanja v Kopru. 30. decembra pa bodo na svoj račun prišli tudi najmlajši, saj bo Taverno po 17. uri obiskal dedek Mraz, ki bo poskrbel tudi za presenečenje.

Koper, prireditve novo leto, Vojko Rotar 2010-8 (32)

Silvestrovanje v Kopru bo letos še posebej svečano obarvano, saj bodo prav na silvestrski večer  svojo 40. obletnico delovanja proslavili Primorski fantje.

Na prvi dan novega leta se bodo širile melodije Oldies Goldies – Dj Exo Beltram & Live Sax, 2. januarja pa bo nastopila skupina Mambo Kings.