DomovArhivPred nami je nova izdaja Fešte kalamarov

Pred nami je nova izdaja Fešte kalamarov

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi letošnje poletje bodo v Kopru zaznamovale številne tradicionalne prireditve in dogodki, kot je Fešta kalamarov, ki bo že ta konec tedna, petek, 10., soboto, 11., in nedeljo, 12. julija, napolnila ploščad ob Upravi za pomorstvo in vnovič poskrbela za nepozabno zabavo na prostem.

Vse tri dni bo poleg kulinaričnih dobrot, predvsem kalamarov, po katerih ima prireditev ime, poskrbljeno tudi za dobro glasbo – v petek bodo tako nastopili pevec Werner in Orange Juice Band, dan kasneje pa Tanja Žagar. Kot vsako leto bo tudi tokrat nedelja nekoliko bolj umirjena, Fešta kalamarov se bo namreč od nas poslovila v ritmih Platane in Klape Solinar.

Pestro dogajanje bodo konec tedna pospremile tudi začasne popolne zapore prometa Pristaniške ulice v Kopru, od krožišča s Piransko cesto do krožišča s Kopališkim nabrežjem, in sicer v petek, 10., in soboto, 11. 7., med 18. in 3. uro zjutraj, ter v nedeljo, 12. 7., od 18. do 1. ure zjutraj.
V času zapore dela Pristaniške ulice bo urejen obvoz po Verdijevi ulici (iz/na Belveder ter prek Titovega trga in Trga Brolo na Cankarjevo ulico).