DomovArhivPred nami je pester vikend

Pred nami je pester vikend

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Pozdrav poletju

Po nekaj letih premora se prireditev Pozdrav poletju, ki bo v petek, 15. julija, med 15. in 20. uro, v Taverni, spet vrača v Koper.  Prireditev, ki jo organizira KŠOK, bo obeležila konec šolskega leta in poletnega izpitnega obdobja. Program bo pester, saj se bodo predstavili raznoliki glasbeniki, na voljo bo dobra hrana, bogate nagradne igre in zabavni spremljevalni program.

Poletni večer pod drevesom

pod

V petek, 15. julija, ob 20. uri, vas Kavarna Triglav in Čajnica Vanilla vabita na prireditev Poletni večer pod drevesom, ki bo na Pristaniški ulici, pri kavarni Triglav, kjer bo poletno večerno dogajanje popestril koncert En Big Band.

Mednarodno srečanje pihalnih orkestrov

Vikend nam bo popestrila tudi prireditev Mednarodno srečanje pihalnih orkestrov, ki jo v Sv. Antonu v soboto in nedeljo, 16. in 17. julija, ob 19. uri organizira Kulturno društvo Svoboda med vikendom. Večer nam bodo polepšali nastopajoči Pihalni orkester Sv. Anton (SLO), Pihalni orkester Ilirska Bistrica (SLO), Pihalni orkester Ricmanje (ITA), Pihalni orkester Vrhpolje – Vipava (SLO), Pihalni orkester Breg – Dolina (ITA) in Pihalno društvo Buzet (Hrvaška).

Tradicionalna fjera Puče

f162puce_fjera18t

Bliža se 10. obletnica tradicionalna fjere Puče, v organizaciji TD Puček, ki bo vse od sobote, 16. julija, do ponedeljka, 18. julija. V soboto bodo ob 18. uri domačini, v družbi vinske kraljice slovenske Istre, odprli svoje kantine ter obiskovalcem v degustacijo ponudili svoja vina, organiziran bo tudi brezplačni avtobusni prevoz iz Kopra. V nedeljo bo ob 10. uri svečana sveta maša, ob 17. uri bodo nastopili člani Kulturnega društva PučeKoštabona, ob 18. uri pa bodo ponovno odprli svoje kantine. V ponedeljek je na sporedu turnir v mori. Vse dni bodo poskrbeli tudi za glasbeno, kulturno in kulinarično spremljavo.

Vaška šagra Trsek

Domače turistično društvo tudi letos organizira vaško šagro v Trseku, ki bo v nedeljo, 17. julija, ob 18. uri, ko bodo posvetili zvon s škofom Jurijem Bizjakom. Sledil bo  kulturni program ter zabava z ansamblom Roxie.

Večer vokalne glasbe ameriškega juga (Simfonic voices)

V nedeljo, 17. julija, ob 20. uri, Akademsko društvo Univerze na Primorskem organizira večer vokalne glasbe ameriškega juga (Simfonic voices). V Stolni cerkvi Koper, kjer nas bo navduševala Vokalna glasba ameriškega juga, bosta nastopili zasedbi iz Združenih držav Amerike, in sicer THE GEORGIA SOUTHERN CHORALE in THE SOUTHERN GENTLEMEN ter KOMORNI ZBOR AEGIDA iz Kopra.