DomovArhivOdstop svetnikov v Hrvatinih

Odstop svetnikov v Hrvatinih

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Potem ko je devet, od sicer desetih članov, svetnikov  Krajevne skupnosti Hrvatini v petek (8. julija) nepreklicno odstopilo, bo župan Boris Popovič v najkrajšem možnem času razpisal nadomestne volitve. Te naj bi bile v drugi polovici meseca septembra.

Predsednik Nevij Kavrečič, namestnik Alfred Štok  ter člani Majda Dejanović, Silvana Šavron, Marina Perenič, Nada Černe, Gianfranco Kozlovič, Ornelo Jerman in David Apollonio, so se, kot pravijo, odločili  »da izpraznimo t. i. dobro plačane fotelje«, saj nas k temu pozivajo naši kritiki in s tem  omogočimo delo tistim, ki menijo, da ga bodo opravljali bolje, kakor smo ga opravljali mi, ki odstopamo. Čeprav so svojo izvolitev razumeli kot priznanje za delo in podporo za delo v prihodnje  za dobrobit vseh občanov krajevne skupnost, pa so dogodki v zadnjem letu njihovo videnje in zagnanost za delo postavili na tako preizkušnjo, celo tako veliko, »da smo se podpisani, po tehtnem premisleku, odločili nepreklicno odstopiti z mest svetnikov v naši krajevni skupnosti.«

Ob tem so v javnost posredovali sporočilo za javnost. Kot pravijo, nimajo namena, da bi s sporočilom sebi pisali hvalospev, saj lahko vsak vidi, kaj je bilo v zadnjem času narejeno, če le to želi. »Prav tako ne zanikamo napak, če so bile le-te storjene. Vendar verjemite, spoštovane krajanke in krajani, nobena napaka ni bila storjena namenoma, s kakim drugim ciljem ali prikritim namenom, še manj pa po diktatu koga tretjega,« pravijo.

In nadaljujejo: »V zadnjem obdobju so nedemokratični pristopi nekaterih posameznikov v naši krajevni skupnosti dosegli tak obseg, da delo v svetu krajevne skupnosti ni več mogoče (osebni napadi, žalitve, neargumentirane obsodbe, včasih tudi prikrite ali celo odkrite grožnje posameznim članom sveta krajevne skupnosti, komuniciranje preko socialnih omrežij, skrivanje za psevdonimi, po naši oceni in mnenju zloraba domnevnih širših interesov krajank in krajanov za osebne interese, nesmiselna delitev  na NAŠE in VAŠE, na VI in MI …).”

Dodajajo, da je bilo ob dnevu državnosti veliko povedanega o demokraciji. “Prav zaradi izvajanja načela demokracije, ki ga člani sveta krajevne skupnosti razumemo v čistem pomenu besede, smo se odločili, da podamo nepreklicno odstopno izjavo z mest svetnikov Krajevne skupnosti Hrvatini. S tem bomo omogočili vsem tistim, ki odkrito ali prikrito kritizirajo naš način dela in rezultate, da stopijo v naše čevlje in pokažejo več, kakor je uspelo pokazati nam, ki odstopamo.«

Krajankam in krajanom ter bodočim svetnikom, ki bodo demokratično izvoljeni v svet, pa sporočajo, da krajevno skupnost zapuščajo v dobri finančni kondiciji, z vsemi poravnanimi obveznostmi in z večjim delom neporabljenih sredstev od prodaje starega kulturnega doma.