DomovArhivLekarna na Škofijah spet konec poletja

Lekarna na Škofijah spet konec poletja

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Konec  julija, ko je običajno najmanj povpraševanja, bo vrata  za mesec dni zaprla lekarna na Škofijah. Razlog je prihod novega koncesionarja, ki bo lekarniško dejavnost v obstoječih prostorih na Škofijah nadaljeval še pred septembrom.

Potem ko je obstoječa koncesionarka lekarne na Škofijah Mestno občino Koper obvestila, da lekarniške dejavnosti ne bo več izvajala,  je koprska občina skladno z občinskimi in državnimi predpisi spomladi objavila razpis za nadomestnega koncesionarja.

V roku sta prispeli dve prijavi, od katerih ena ni izpolnjevala razpisnih pogojev, tako da je bila popolna le ena vloga.

Mestna občina Koper je že izdala odločbo o izbiri in sklenila pogodbo z izbranim prijaviteljem, in sicer je koncesijo podelila mag. farmacije Kristini Bele. Predvideno je, da začne nova koncesionarka na obstoječi lokaciji dejavnost izvajati konec poletja. 

Lekarna na Škofijah je ena, od sicer šestih lekarn v občini, gre pa za uveljavljeno lokacijo zunaj širšega mesta, dostopno predvsem prebivalcem tako imenovanega primestja.