DomovArhivEurofest se je za letos poslovil

Eurofest se je za letos poslovil

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

24. Mednarodni rokometni festival je potekal v organizaciji Športne agencije Eurofest d.o.o. v sodelovanju z Mestno občino Koper in Rokometno Zvezo Slovenije v Kopru. Gostili so kar 150 rokometnih ekip iz 16 držav Evrope in Azije.

Za organizatorje je bil izredno naporen teden toda na koncu vesel, saj so ekipe zapuščale Koper z zadovoljstvom in lepimi občutki. Tako lahko rečemo: še ena velika rokometna izkušnja in velik doprinos turističnemu Kopru, zadovoljstvo udeležencev, kar je bistvo turnirja. Velja ocena, da tovrstni turnirji prinašajo udeležencem bogate izkušnje. Fantje in dekleta so se lahko pomerili s svojimi vrstniki iz drugih držav, se primerjali med seboj in odigrali kakovostne tekme. Poleg tekem, kar je bil turnir idealna priložnost tudi za navezovanje novih stikov z igralci in igralkami drugih klubov. Da so se udeleženci lahko po napornih tekmah tudi sprostili in uživali, pa so jim pripravili vsak večer pester spremljevalni program. Nekateri so izkoristili priložnost in si ogledali znamenitosti naše lepe Obale.

V šestih dneh, od 2. do 7. julija, se je skupno predstavilo kar 2.200 rokometašev, odigranih je bilo 500 kakovostnih tekem v različnih starostnih kategorijah. Najboljše rokometašice (osvojena prva mesta) v različnih kategorijah so bile iz klubov: RS VUČIĆI (CRO), TATABANYAI SK (HUN), RK NOVI BEOGRAD (SRB), WEN- DE (TAIWAN), MACCABI TEL AVIV (IZRAEL), SOKOL PISEK (CZ).
Najboljši rokometaši (osvojena prva mesta) v različnih kategorijah so bili iz klubov: HERLEV/ HJORTEN (DEN), HERLEV/ HJORTEN (DEN), DA- JIA (TAIWAN), HK SLOVAN DUSLO ŠALA (SVK), WAT FUNFHAUS (AUS), ŽURD KOPER (SLO), ALL STAR TEAM KRŠKO (SLO), HEART TEAM (SLO), ČETA (SLO).

Na 24. Eurofestu smo nagradili ekipo, ki se je najbolje izkazala v fair playu, saj želimo spodbujati športni duh in enakovrednost. Ta laskav naziv si je prislužila ekipa UODL TASSIN iz Francije. Pokal jim je podelila Sonja Poljšak, znana športna funkcionarka.

Na Eurofestu so organizirali tudi rokomet na mivki, ki iz leta v leto postaja bolj popularen. Tekmovanje je potekalo v Kopru v ŠRC Bonifika. Najboljše ekipe v moški in ženski konkurenci so prejele pokale in medalje. V moški konkurenci je prvo mesto osvojila ekipa SONS OF BEACHES iz Slovenije, drugo mesto pa HC TATRAN STUPAVA iz Slovaške, v ženski konkurenci pa je prvo mesto osvojila ČETA iz Slovenije, HC TATRAN STUPAVA iz Slovaške, tretje mesto pa RK OLIMPIJA iz Slovenije.

Na Eurofestu smo bili tudi dobrodelni

V okviru Kulinaričnih večerov smo v štirimetrski ponvi velikanki kuhali klapavice – pedoče. Dobrodelni večer smo pripravili skupaj z Društvom prijateljev mladine Koper. Slastne pedoče je pripravil Darko Klemen, novi zmagovalec MasterChef Slovenija s svojimi sotekmovalci in prijatelji (Luka Korenčič, Nina Berginc, Igor Misdaris, Tulio Furlanič in Valentina Žerlaj, Anka Alt, Tomaž Goršič). Zbrali smo 807,00 evrov. Izkupiček smo v celoti namenili koprskim otrokom iz socialno ogroženih družin. Z zbranim denarjem bodo skupine (40 otrok), ki gredo na počitnikovanje julija na Roglo in v Kranjsko Goro, imele nekoliko manj lastnih izdatkov.

Najlepša Eurofesta sta Poljakina Weronica Klich in Danec Magnus Plant

5. julija so izbirali najlepšo in najlepšega med udeleženci, na Centralnem prizorišču – Ukmarjevem trgu – so namreč izbrali miss in mistra Eurofesta. Zanimanje je bilo precejšnje, a se je na tekmovanje lahko prijavilo le 13 kandidatk in 13 kandidatov, ki so morali biti starejši od 15 let. O tem kdo si je prislužil laskavi naziv najlepša in najlepši 24. Eurofesta je odločala petčlanska komisija.
Lepotno tekmovanje je potekalo v prekrasnem vzdušju. Kandidati so počeli praktično vse, da bi prepričali komisijo, vendar naposled so bili vsi člani komisije enotni, dodelili vseh pet točk Dancu Magnusu Plantu iz Rokometnega kluba Herlev, ki je tako postal Mister Eurofesta 2016 ter Poljakinji Weronici Klich iz kluba SPR Sosnica Gliwica, ki je tako domov odnesla lento Miss Erofesta 2016.

Glavni organizator Tone Barič je ob koncu 24. Eurofesta povedal:
»V prvi vrsti bi se rad zahvalili vsem udeležencem, klubom, navijačem, prostovoljcem in sponzorjem, ki so pomagali uspešno izpeljati festival. Sedaj se malo odpočijemo in gremo novim izzivom naproti, saj nas drugo leto, julija 2016, čaka priprava na jubilejni 25. Eurofest.«

Končni rezultati tekem 24. Eurofesta so vam dostopni tukaj.