DomovArhivPrimorski uspehi na evropskem cheerleading prvenstvu

Primorski uspehi na evropskem cheerleading prvenstvu

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Več kot 1.200 udeležencev iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Švice, Nemčije, Rusije, Velike Britanije in Ukrajine se je med seboj pomerilo v številnih navijaških kategorijah. Slovenske barve so bile zelo dobro zastopane, predvsem pa ekipe iz slovenske obale. Prvenstva so se tako udeležili tudi klubi Flip Piran, Capris iz Kopra in AKS Dance Studio iz Sv. Antona. V kategorijah Minis Street Cheer in Minis Cheer Dance ter Junior Cheer Dance so plesalke AKS Dance Studia potrdile lanski naslov evropskih prvakinj iz Zadra. Letos so zmago v kar treh  kategorijah delile z množičnim domačim občinstvom, ki se je izkazalo z bučnim navijanjem.

evropsko prvenstvo koper 2016_mamitas

Trenerki AKS Dance Studia Anita in Kaja Simčič sta ponosni na takšen uspeh in pravita: »Če jih na kratko strnemo in naštejemo, so GOLD ZAJČICE postale evropske prvakinje v otroški pom kategoriji, starejše QUEENS evropske prvakinje v mladinski pom kategoriji, plesni par Teja Simčič in Maja Žele pa evropski podprvakinji v mladinskih pom pon parih. Drugi dan prvenstva pa je bil ravno tako izjemen! ZAJČICE so postale evropske prvakinje v otroški hip hop cheer kategoriji, QUEENS evropske podprvakinje v mladinski hip hop kategoriji, skupina MAMITAS (starost nad 30 let) evropske podprvakinje, plesni par Tea Palčič in Zoja Obid sta zasedli 5. mesto v otroških pom pon parih, plesni par v sestavi Tea Palčič in Lana Pavlovič pa 4. mesto v otroških hip hop cheer plesnih parih.

Prav tako so odlično formo potrdila dekleta iz Gimnastičnega društva Capris (CAPRISTARS), ki trenirajo pod vodstvom Samante Čuk in Diane Flego. Potrdile so naslov evropskih prvakinj v kategoriji MINIS CHEER DANCE-OPEN in evropskih podprvakinj  v kar treh kategorijah: MINIS DOUBLES CHEER DANCE (Tara Šabec in Anastasia Titova), MINIS DOUBLES STREET CHEER (Lana Hvastja in Tara Šabec) ter JUNIOR CHEER DANCE , na 3. mesto pa se je uvrstila otroška hip hop skupina in mladinski pom pon par Livia Lisjak in Kristina Slapernik, nehvaležno 4. mesto pa je zasedla otroška cheerleading skupina, otroška pom skupina in mladinski pom pon par Hana Avdič in Leticija Ambrožič. Obe trenerki sta zelo ponosni na tako izjemen rezultat, saj se dekleta s cheerleadingom ukvarjajo le 2 leti.

Kljub veliki konkurenci predvsem iz Nemčije in Velike Britanije, je Slovenija blestela z vrhunskimi uvrstitvami.