DomovArhivPred tekmo z Domžalami: “Ostati moramo fokusirani in disciplinirani”

Pred tekmo z Domžalami: “Ostati moramo fokusirani in disciplinirani”

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Odločna zmaga in dragocene tri točke po zadnji preizkušnji na zelenici v Zavrču so nedvomno dobra popotnica domačim nogometašem, ki jih že jutri, 6. aprila, čaka težka in zahtevna tekma proti tretje uvrščeni ekipi Domžal. »Imamo idejo o tem, kakšne igre si želimo, vidi se napredek, ki smo ga naredili, a smo še daleč od idealnega,« je nekoliko bolj zadržan trener rumeno-modrih Milan Obradović, ki je sicer izredno zadovoljen s predstavo svojih varovancev na zadnjem gostovanju v Zavrču.

Tam so se namreč igralci izkazali tako v obrambi kot tudi v napadu in dosegli kar tri zadetke, dva je prispeval junak srečanja Toni Datković, ki je še jeseni branil barve Zavrča, za 0:3 pa je zadel Ruben Belima.

Prav strelec na zadnji tekmi kot tudi obrambni igralec Antonio Pavić sta se zaradi borbene in požrtvovalne igre znašla tudi med elitno enajsterico 27. kroga, ki jo sleherni teden na podlagi glasovanja določajo obiskovalci spletnega portala Prva liga.

27_ENAJSTERICA

A treba je ostati na tleh, je mnenje koprskega stratega Obradovića, ki poudarja, da mora biti ekipa skoncentrirana na svojo igro in se ne sme obremenjevati s tem, kako igrajo nasprotniki oziroma katero mesto na lestvici zaseda.

Domžale so ekipa, ki je pred kratkim zamenjala nekaj igralcev, vendar ohranja sistem igre. Ne glede na to, so nepredvidljivi, tako kot tudi druge ekipe v slovenski ligi, ki so, vsaj kar zadeva zadnje tekme, bistveno pridobile na kakovosti. Prav tako se FC Luka Koper, tako Obradović, ne sme zanašati na to, da statistično gledano bolje igra v gosteh: »to ni neko vodilo, ki bi se ga morali držati, ostati moramo fokusirani in disciplinirani, ker je to edini način, da dosežemo želeno«.

»Če bomo zbrani in na tekmo odšli 100-odstotno pripravljeni, ne bomo imeli težav,« je prepričan koprski vezist Patrik Posavac, ki je pred jutrišnjo tekmo optimističen. »Ne bojimo se nobenega, vsako tekmo gremo na zmago,« še pravi in dodaja, da je prepričan, da lahko Koper premaga Domžale.

Izjavi trenerja FC Luka Koper Milana Obradovića in igralca Patrika Posavca, si lahko ogledate v spodnjem videu: