DomovArhivPredsednikom krajevnih skupnosti predstavili predlog proračuna

Predsednikom krajevnih skupnosti predstavili predlog proračuna

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Poleg podžupana Mestne občine Koper Danijela Cepa, ki je prisotne uvodoma ogovoril, so se sestanka udeležili tudi direktorica občinske uprave Sabina Mozetič, vodja Samostojne investicijske službe Viljan Tončič in predstojnica Urada za finance in računovodstvo Vilma Milunovič.

Predsedniki krajevnih skupnosti, med katerimi ni bilo le predsednika krajevne skupnosti Ankaran, Gregorja Strmčnika, so se ob tej priložnosti, kot že tradicionalno, seznanili z vsebino proračuna za prihajajoče leto, z naložbami, ki se bodo izvajale v posameznih krajevnih skupnostih pa tudi z drugimi naložbami, ki tako ali drugače zadevajo celotno Mestno občino Koper. Ob tem so imeli priložnost dati tudi pobude oziroma izraziti želje za prihodnje leto oziroma povedati s čim niso zadovoljni, vendar so po večini bile tudi v proračunu za leto 2014 njihove želje oz. želje krajanov upoštevane.
Nekaj večjih in pomembnejših naložb v posamezne krajevne skupnosti je v spodnjem videu predstavil vodja Samostojne investicijske službe MOK Viljan Tončič, prilagamo pa tudi nekaj izjav po sestanku sveta predsednikov krajevnih skupnosti.

Po sestanku sveta predsednikov krajevnih skupnosti Mestne občine Koper smo zbrali nekaj prvih odzivov:

Mitja Vatovec, KS Koper-center: “Občinske službe so tudi pri proračunu 2014 upoštevale želje krajanov. Zelo smo zadovoljni z naložbami, ki se bodo izvajale v naši krajevni skupnosti, seveda je še veliko manjših posegov, ki jih je potrebno narediti, ampak pričakujemo, da bo to možno storiti v okviru investicijskih vzdrževanj v letu 2014.”

Andrej Medved, KS Šmarje: “Mestni občini Koper bi se najprej zahvalil za dobro sodelovanje v 2013, naša krajevna skupnost je zelo velika, ima 2800 prebivalcev, in imamo temu primerno tudi veliko projektov. A ker vemo, da vsi ne morejo biti v proračunu za prihodnje leto, smo skupaj z občino izbrali nekaj najpomembnejših. Seveda upam, da bomo s koprsko občino tako dobro sodelovali še naprej, saj je projektov pa je še ogromno in upamo, da nam jih bo uspelo izvesti v prihodnjih letih.”

Franc Gorišek, KS Žusterna: “Večjih težav nimamo, tiste majhne pa v naši krajevni skupnosti uspešno rešujemo. Mi smo s sodelovanjem Mestne občine Koper izredno zadovoljni in upamo, da bo tako tudi v prihodnje.”

Boris Mahne, KS Vanganel: “V trenutnih časih nismo niti pričakovali, da bo proračun tako naložbeno naravnan, želje pa so seveda kljub temu vedno velike. Moram pa povedati, da je doslej bilo vedno tako kot smo se dogovorili, da so bile naše želje v veliki meri upoštevane. Računamo, da bo tudi v bodoče tako in si seveda želim dobrega sodelovanja z občino tudi v prihodnje, prav tako upam, da bo občina še naprej tako pridno vlagala v vsa področja in da bo uresničevala želje, ki jih imamo.”

Peter Franca,  KS Gračišče: “Sodelovanje naše krajevne skupnosti in občine je na visoki ravni, odlično. Naše načrte smo v preteklosti v veliki meri izpolnili, tudi s pomočjo občine, za prihodnost pa so plani veliki. Potrebe naših krajanov so, zato je treba iti počasi, strpno do uspehov.”

Marko Štrkalj, KS Semedela: “Sem zelo pozitivno presenečen nad številom naložb, ki so predvidene v naši krajevni skupnosti. Upam, da bodo v čim večji izvedbi tudi realizirane. Za dobro sodelovanje se tako zahvaljujem vsem občinskim službam, ki so dobro opravile svoje delo.”